fbpx Workshop i Motion capture och VR för dansare och skådespelare - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Workshop i Motion capture och VR för dansare och skådespelareAktiviteten genomförs med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och Region Halland

Kursbeskrivning

Denna femdagars kurs hos Bombina Bombast i Malmö syftar till att introducera användandet av Motion capture och Virtual Reality i scenkonst. Du kommer att få arbeta med konkreta exempel av både de tekniska förutsättningarna och det konstnärliga innehållet samt dess processer.

Målet med kursen

Kursens mål är du ska bli bekant med olika begrepp, teknologier och skapandeprocesser inom scenkonst där Motion capture och VR är centralt, samt att du får med dig verktyg som du kan använda dig av i din egen praktik.

Kursupplägg

 • Måndag 18 mars kl. 12.30-16.30
  Allmän introduktion, bakgrund, teknik och historia.

 • Tisdag 19 mars kl.  09.00-16.30
  Fokus på teknisk introduktion och studioriggning.

 • Onsdag 20 mars kl. 09.00-16.30
  Fokus på text, regi och skådespeleri.

 • Torsdag 21 mars kl. 09.00-16.30
  Fokus på rörelser och dans.

 • Fredag 22 mars kl. 09.00-14.30
  Tid för drömmar, tester, experiment och önskemål.


Vem kan söka?

Professionella dansare och skådespelare.

Viktigt att veta!

 • Kursen hålls hos Bombina Bombast i Malmö. Kulturakademin bekostar hotell samt lunch tisdag-fredag.
 • All teknisk utrustning kommer att tillhandahållas på plats.
 • Om du blir antagen till kursen får du en inloggning till Kulturakademins lärpolattform Learnster, där allt kursmaterial finns samlat.
 • Kursen är kostnadsfri men vid sen avbokning debiteras du en frånvaroavgift på 500 kr. 


Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Sassa Wickman, sassa@kulturakademin.com.

Röster från tidigare deltagare

"Fantastiska Bombina Bombast i Malmö var otroligt inspirerande och ger mersmak och vilja att fördjupa sig i det berörda ämnet. Kunniga och inspirerande kursledare."

"Superbra workshop från BombinaBombast ❤️ Vill gärna gå på flera kurser med samma tema."

"Fantastiskt välplanerat och kursledare i världsklass. Tack!"

"En otroligt spännande kurs där min bild av narrativ och samspel mellan verk och publik expanderades."


Fakta

Motion capture = Motion capture (svenska fånga rörelse eller rörelsefångst) är olika tekniker för att spela in och lagra rörelser på en dator. Dessa rörelseinspelningar används sedan för att få datorgenererade figurer i dataspel eller på film att röra sig naturtroget.

VR = Virtual Reality/Virtuell verklighet. Med hjälp av ett headset/speciella glasögon, hörlurar och handkontroller kan du gå in i en virtuell/simulerad värld som du kan interagera med. Målet med tekniken är just att förvandla det virtuella/simulerade till verklighet. Används oftast för spel men VR kan också användas för att skapa konst, ha sociala interaktioner och kan till och med användas som ett fitnessverktyg. VR används också som ett verktyg för utbildning i säkerhet inom flera industrier och verksamheter, t.ex. gruvindustrin, vård och omsorg m.fl. 

Kursledare

Stefan Bexell Stanišić

Stefan Bexell Stanišić är en av de konstnärliga ledarna för Bombina Bombast. Bombina Bombast är ett turnerande scenkonstkompani med bas i Malmö under konstnärlig ledning av Emma Bexell & Stefan Stanišić. Sedan starten 2011 har kompaniet skapat över 30 originalverk för scen och film karaktäriserade av mötet mellan scenkonst och innovativa teknologier på senaste tiden med fokus på Virtual Reality. 

Robin Jonsson

Robin Jonsson är konstnärlig ledare för danskompaniet Lost in Time som är baserat i Stockholm. Robin har länge fokuserat på att använda avancerade teknologier och plattformar för att skapa och presentera dansverk.
Under de senaste åren har han kombinerat motion-capture och Virtual Reality för att skapa en rad interaktiva dansverk som har presenterats runtom i Sverige och Europa.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
18 mar 2024
Till:
22 mar 2024
Tid

Varierande under veckan, se beskrivning.

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Stefan Bexell Stanišić, Robin Jonsson
Målgrupp
Professionella dansare och skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Antagningar kommer att ske löpande och antalet platser är begränsade så ansök snarast. Workshopen hålls hos Bombina Bombast i Malmö. All teknisk utrustning finns på plats. Kulturakademin står för deltagarnas boendekostnader.
Språk
Svenska
Antal platser
10 st
Plats
Bombina Bombast
Lodgatan 3 B
211 24 Malmö
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
18 feb 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.