fbpx Webbkurs i Röstteknik med Jan Cruseman – endast 6 exklusiva platser för professionella skådespelare - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Webbkurs i Röstteknik med Jan Cruseman – endast 6 exklusiva platser för professionella skådespelare



Kulturakademin i samarbete med Högskolan för scen och musik

Kursbeskrivning

I ett unikt samarbete med Högskolan för scen och musik går Kulturakademin in och stöder avgångsstudenterna på skådespelarprogrammet att komma ett steg närmare sin examen.
I denna webbkurs i röstteknik med Jan Cruseman samsas avgångsstudenterna med professionella skådespelare för att under tre intensiva veckor arbeta online med övningar och ljudprover. Kursen innehåller fyra delmoment samt ett slutprov och avslutas med en träff via Zoom för att gemensamt lyssna, diskutera och analysera.
Du kommer få all information om online-upplägget innehållande filmer, texter och övningar och kan på ett enkelt sätt arbeta med kursen i din dator eller motsvarande. Under kursens gång får du löpande personlig feedback från kursledaren.

Syftet med kursen är att du ska få verktyg i att använda rösten, att upptäcka möjligheter och begränsningar. Du kommer att få utveckla din kunskap om hur röst, rörelse och tonläge påverkar resultatet. Målet är att du ska få kunskaper i att arbeta med din röst inom fler områden, till exempel ljudboksinläsningar.

Kursledare

Jan Cruseman

Jan Cruseman har arbetat i mer än 35 år som projektledare på SR/Radioteatern och har varit ansvarig producent för P3 Teatern/Sommarlovsteatern. Jan har över 400 produktioner bakom sig som producent, ljudtekniker och mixare.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
16 apr 2020
Till:
08 maj 2020
Tid

TIDSRAMAR

Lektion 1: 16-20 april

Lektion 2: 20-24 april

Lektion 3: 27-30 april

Lektion 4: 4 maj mikrofonteknik i två grupper via Zoom

Slutprov: 5-8 maj

8 maj 13.00-16.00 gemensamt Zoom-möte

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Jan Cruseman
Målgrupp
Professionella skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
6 st
Plats


Ansök senast
13 apr 2020

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.