fbpx AW-workshop (del 1): Streamingekonomin bakom kulisserna - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

AW-workshop (del 1): Streamingekonomin bakom kulisserna

– hur fungerar egentligen streamingekonomin under ytan, hur flödar pengarna, vilka är det som tjänar storkovan?Workshopen är producerad av Kulturakademin i samarbete med Pustervik, Monument, Musikens Hus och Skeppet, med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

Varmt välkommen till en lärande och inspirerande kväll med workshop/föreläsning, AW-diskussion och livekonsert på Pustervik!

Under denna kväll får du en detaljerad genomgång av hur streamingintäkter fördelas mellan musikbranschens olika aktörer och vilka recept som finns för att nå framgång. Presentationen grundar sig i resultaten från den största undersökning som genomförts av svenska artister på Spotify. Kvällen fortsätter med mingel och livekonsert! 

Forskare, lärare och analytiker: Daniel Johansson

Medverkande gästexpert: Torny Gottberg (DMG Digital / Danmark Music Group)

Liveartist: Klara Goliger


Programtider

  • Registrering: 16.30 - 17.00
  • Workshop och föreläsning: 17.00 - 19.00
  • AW-diskussion efteråt (baren öppen): 19.00 - 20.00
  • Livekonsert med Klara Goliger: 20.00 - 21.00


Frågor om workshopen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Medverkande

Forskare, lärare och analytiker: Daniel Johansson

Daniel Johansson är forskare, lärare och analytiker knuten till Högskolan i Innlandet i Norge och Linnéuniversitetet i Sverige. Han bevakar området musik och tech för musikbranschens nyhetssajt www.musikindustrin.se, och samarbetar med många organisationer och företag i branschen på områden som rör musikindustrins utveckling.

Gästexpert: Torny Gottberg (DMG Digital / Danmark Music Group)

Torny har vart aktiv i svensk musikindustri sedan mitten på 90-talet. Under sin anställning 2004-2015 på Border Music så ansvarade han för företagets digitala transformation och har efter det jobbat som label manager på Phonofile som han lämnade kort efter att The Orchard/Sony köpte bolaget för att kunna koncentrera sig 100% på independent sektorn. Sedan 2022 är Torny anställd som label ansvarig på DMG Digital / Danmark Music Group. En digital musik distributör som ansvarar för över 10.000 skivbolag totalt. Vid sidan av sitt jobb driver Torny även skivbolaget Progress Productions som under 2024 firar 20 år.

Artist: Klara Goliger

Klara Goliger spelar finlemmad men stringent popmusik. Hennes debutalbum, “The Piano Chair” befinner sig enligt Göteborgs-Posten på “en närmast sensationellt hög nivå” och utnämndes till det bästa albumet från Göteborg 2022. Hennes musik har influenser från flera håll - Fiona Apple och Björk för att nämna ett par. Låtarna är personliga men vill ge uttryck för något allmänmänskligt - mycket handlar om att känna sig maktlös inför sina känslor. Musiken har en nakenhet och värme som förstärks av fångande melodier i kraftfulla arrangemang.  

Debutalbumet firades i stor skala på Pustervik. Sedan dess har Klara hunnit med att spela på en mängd scener och festivaler. “När Klara sätter sig vid pianot och spelar de flesta av låtarna från debutalbumet är hon så säker och tydlig i sitt sätt att spela sin musik att det bara är att åka med och bli begeistrad” skrev recensent Daniel Claeson efter att ha sett en av Klaras konserter på hemmaplan.

Fri entré!

Dela:
Skriv ut
Datum
29 apr 2024
Tid

Registrering: 
16.30 - 17.00

Workshop/Föreläsning: 
17:00 - 19:00

AW i baren:
19.00 - 20.00

Livekonsert:
20.00 - 21.00

Aktivitet
Kurs/workshop
Medverkande
Daniel Johansson, Torny Gottberg (DMG Digital / Danmark Music Group), Klara Goliger
Målgrupp
Artister, musiker, låtskrivare, skivbolag, förlag och alla som är verksamma i musikbranschen i Västra Götaland och Halland
Övrigt
FÖRST TILL KVARN! BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER!
Språk
Svenska
Plats
Pustervik (lilla scenen)
Järntorgsgatan 12
413 01 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
28 apr 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.