fbpx SketchUp Baskurs - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

SketchUp Baskurs

- för scenografer inom scen och film/tvKulturakademin i samarbete med TeaterAlliansen. Med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Kursbeskrivning

SketchUp Baskurs riktar sig till dig som är nybörjare eller som vill få ett bättre arbetsflöde när du ritar i programmet. Steg för steg går vi igenom programmets funktioner och verktyg som du behöver känna till för att kunna skapa 3D-modeller från grunden. Du väljer själv vad du vill rita i SketchUp under kursen. Det får gärna vara ett eget projekt och kan vara allt från en möbel till en byggnad (interiör eller exteriör) eller en dekor för exempelvis en teaterpjäs. Om du inte har ett eget projekt kan du få ett exempel på ett projekt som du kan jobba med.

Målet är att du efter avslutad kurs har grundkunskaper om hur du kan rita dina egna 3D-modeller, som du kan använda när du presenterar dina idéer (konceptuellt) eller när du ska skicka ritningar till dem som ska bygga det åt dig (tekniskt).

Vem kan söka?

Scenografer och scenografiassistenter inom scen och film/tv. Du behöver inte ha några förkunskaper och kursen ställer inga krav på tidigare erfarenheter av SketchUp eller andra 3D-modelleringsprogram.

Upplägg

Kursen består av tre dagar.

  • Första dagen går vi igenom programmets funktioner.
  • Under andra dagen börjar deltagarna rita själva.
  • Sista dagen fördjupar vi oss i färg, textur, ljus och att skapa tekniska ritningar utifrån egna modeller.

Vad behöver du ha med dig?

Du behöver ta med dig egen laptop, datormus (gaming-variant med scroll-knapp är att föredra - EJ Applemus), samt installerad SketchUp programvara. Om du inte redan har SketchUp installerat på din dator, finns en 30 dagars gratis trial, https://www.sketchup.com/try-sketchup.

Övrigt

När du tackar ja till en kursplats förbinder du dig att delta vid samtliga kurstillfällen.

Kursledare

Lisanne Fransen

Lisanne Fransen är produktionsdesigner, uppvuxen i Nederländerna och baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid Utrecht School of the Arts och Stockholms konstnärliga högskola. Hon har en bakgrund i utställningsdesign, men har på senare år främst arbetat med film, tv, reklam och musikvideo. Lisanne har även erfarenhet av att arbeta med scenografi för teater. 
Lisanne arbetar också som gästlärare i 3D-modellering vid Stockholms konstnärliga högskola för scenkonst- och filmstudenterna.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
19 apr 2023
Till:
21 apr 2023
Tid

Kl. 9.00-16.00

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Lisanne Fransen
Målgrupp
Scenografer och scenografiassistenter inom scen och film/tv
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
6 st
Plats
Lokal meddelas senare

Göteborg
Ansök senast
10 apr 2023

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.