fbpx Självledarskap för frilansare - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Självledarskap för frilansare

Konsten att leda sig själv i en digitaliserad världBeskrivning

AI, gränslöshet, gig-ekonomi och digitalisering. Det är några av trenderna som formar om arbetslivet. Som en följd har självledarskapet blivit en av de absolut viktigaste framtidskompetenserna. I ett alltmer digitalt och komplext arbetsliv krävs större inre mognad, en långsiktig inställning till lärande och en förmåga att stänga av bruset och skapa balans i livet.
Det senaste årets distansarbetande har ytterligare förstärkt dessa behov. Syftet med föreläsningen är att du får en inblick i konsten att leda dig själv i en digitaliserad värld. Målet är att du genom självledarskapet ska kunna både motivera dig själv i högre utsträckning och utföra dina uppgifter utan att någon kontrollerar dig eller ger dig omedelbar återkoppling.

I sin föreläsning delar Sofia Rasmussen med sig av konkreta verktyg för att både vässa sitt eget och andras självledarskap.

  • Hur kan vi ta vara på möjligheterna som finns idag, fördjupa vår självkännedom och bättre planera vår tid? 
  • Hur bygger vi tillit till vår egen förmåga och till andra? 
  • Vad finns det för redskap för att bättre kunna fokusera, djupjobba och bli odistraherbar i en distraherande samtid?
  • Och vad krävs för att vara värderingsstyrd i praktiken?

Presentationen bygger på både globala och svenska värderingsstudier samt resultat från undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2020) i vilka över 13 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv. Sofia har under 16 år arbetat med att analysera de stora trenderna som formar om arbetslivet. Under 2020-2021 har hon genomfört två omfattande undersökningar som kartlägger medarbetares och ledares syn på arbetslivet, distansarbetet och konsten att leda sig själv.

Föreläsningen avslutas med en workshopsdel. 

Föreläsare

Sofia Rasmussen

Rasmussen Analys grundades 2014 av Sofia Rasmussen. Hon är omvärlds- och trendanalytiker, författare, föreläsare och VD för Rasmussen Analys. Hennes expertområden är framtidens arbetsmarknad, den unga generationens värderingar och livsstilar, arbetsgivarattraktivitet, jämställdhet i arbetslivet och människors arbetslivsvärderingar.
Sofia är utsedd till en av Veckans Affärers 101 supertalanger 2019, under kategorin Samhällsbyggare. År 2018 ingick Sofia i listan över de tio mest anlitade kvinnliga föreläsarna under året, av Kvinnliga Talare. Hon har en magisterexamen i Statsvetenskap och i snart 15 år arbetat med att undersöka arbetsmarknaden och människors arbetslivsvärderingar.
Sofia har under sju års tid arbetat som seniorkonsult på konsult- och analysföretaget Kairos Future. Hon har dessutom erfarenhet av arbete med kvinnors mänskliga rättigheter från UNIFEM:s regionala kontor för Öst- och Centraleuropa i Slovakien och har arbetat i Vietnam för International Organization for Migration,  i ett projekt riktat mot kvinnor som fallit offer för människohandel.

https://rasmussenanalys.se/

Foto: David Hamne

Dela:
Skriv ut
Datum
03 dec 2021
Tid

Kl. 9.00-12.00

Aktivitet
Föreläsning
Föreläsare
Sofia Rasmussen
Målgrupp
För dig som är frilansande utövare inom scenkonst, musik, audiovisuell media eller bild & form
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Plats
United Spaces Lindholmen (mitt emot SVT)
Pumpgatan 1
417 55 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
29 nov 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.