fbpx Webbkurs i Selftape med Moa Olsson - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Webbkurs i Selftape med Moa Olsson

För professionella skådespelareKursbeskrivning

Med anledning av det höga söktrycket till förra selftapekursen, och anpassad till dagens rådande situation.

Nu finns ännu en chans att söka webbkursen Selftape med Casting director Moa Olsson, som bland annat har rollbesatt Vår tid är nu. Ett selftape är en filmad scen som skådespelaren gör på egen hand, oftast med mobiltelefonen, och skickar in till castaren/rollbesättaren. Syftet med kursen är att du ska få lära dig hur du på ett enkelt sätt gör ett selftape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollbesättaren tittar efter. Målet är att du får kunskap och redskap om hur du kan skapa ett användbart selftape.
Du kommer att få en scen skickad till dig före kursstart samt information om hur du laddar upp dina klipp. I kursen ingår även personlig feedback från kursledaren, som bokas individuellt.

Eftersom kursen är webbaserad sker den i valfri takt takt under en begränsad tidsperiod.

Kursledare

Moa Olsson

Moa Olsson är verksam som rollbesättare. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a., Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Vår tid är nu och Ser du månen, Daniel.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 30-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även teaterproduktioner och reklamfilm. Läs mer på www.castingverket.se-sv.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
10 feb 2020
Till:
20 feb 2020
Tid

Kursen sker i valfri takt under perioden 15-25 april 2020

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Moa Olsson
Målgrupp
Skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Onlinekurs i Selftape för skådespelare
Språk
Svenska
Antal platser
20 st
Plats
Arbete hemifrån

Ansök senast
09 feb 2020

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.