fbpx SELF TAPE – INTERNATIONAL - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

SELF TAPE – INTERNATIONAL

En tredagarskurs för professionella skådespelare som vill nå ut till en internationell marknadKulturakademin i samarbete med Teateralliansen

Hur gör du din egen selftape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda?
 
Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen selftape på bästa sätt. Syftet är att ge bättre förutsättningar för skådespelare att nå ut till en större och internationell marknad. På kursen får du verktygen för att på ett bra sätt komma igång med att producera selftapes. Thomas Chaanhing delar med sig av sin erfarenhet och metoder och kommer bland annat gå igenom några av sina egna self tapes, vad fungerar och vad fungerar inte samt en generell set-up utifrån den teknik och redskap du har tillgång till.
 
Deltagarna kommer arbeta med texter på engelska. Fyra dagar innan kursen får du en scen som ska läras in utantill. Detta för att använda den tid du normalt skulle ha för att göra en selftape. Texterna kommer främst vara på engelska, men möjlighet till att arbeta med svenska texter finns vid särskilda behov. På kursen arbetar deltagarna parvis och spelar in de scener de har fått skickade till sig samt en så kallad ”Ident” (filming close up/helfigur, framifrån och profil). Kursen avslutas med en genomgång och utvärdering på de olika self tapes som har producerats under kursen.

Till kursen behöver du ta med dig egen utrustning, som du har tillgång till. Som minimum behöver du en kamera eller mobiltelefon med kamerafunktion samt en dator, som du kan överföra det inspelade materialet till. Om du har tillgång till extra utrustning som tillexempel: kamerastativ, ljus, mikrofon, osv får du gärna ta med dig det också. Poängen är att du ska lära dig att göra en bra selftape, oavsett vilken utrustning du har tillgång till.

Kursupplägg:

Dag 1

10.00-12.00 Introduktion till selftape begreppet, teori, teknik osv.
12.00-12.45 Lunch
12.45-14.45 Filma sina selftapes parvis.
14.45-15.00 Hjälp med att överföra filerna till nätet. Vid behov.

Dag 2

10.00-14.00 Feedback på scenerna. Inkl. Lunch
14.00-15-00 Q&A och prat om branschen i utlandet/Skandinavien.

Dag 3

10.00-12..00 Filma scenerna igen där deltagarna tar med sig feedback och rättar
12.00-12.45 Lunch
12.45-15.00 Vi tittar igenom scenerna.

 

Kursledare

Thomas Chaanhing

Thomas Chaanhing är skådespelare och utbildad i Sverige 2001. Han har genom sin karriär haft större och mindre roller i skandinaviska produktioner och har de senaste åren kommit in på den internationella marknaden. Bland annat har han medverkat i produktioner som Netflix ”Marco Polo”, den brittiska serien ”Strangers” och ”Chimerica” samt den amerikanska serien ”Ransom”.

http://www.thomaschaanhing.dk

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
02 sep 2019
Till:
04 sep 2019
Tid

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria. Men från och med 1 januari 2019 behöver vi fakturera dig en frånvaroavgift på 500 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Thomas Chaanhing
Målgrupp
Professionella skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
10 st
Plats
Konferenslokalen, Göteborgs föreningscenter
Södra Allégatan 1 B
41301 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
18 aug 2019

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.