fbpx Möte med tre Casting Directors - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Möte med tre Casting Directors

- ett fördjupat samtal om castingprocessen och dess nya förutsättningarAktiviteten är producerad av Kulturakademin i samarbete med TeaterAlliansen med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

Kursbeskrivning

I kölvattnet av pandemin har spelplanen för film- och tv-produktioner förändrats. Nya streamingtjänster och ett skifte i maktbalansen mellan kreatörer och kanaler ställer nya krav på både Casting Directors och skådespelare.
I detta samtal får du en inblick i hur processen har påverkats. Samtalet kommer också att handla om vad som krävs av dig som skådespelare och hur du gör för att komma igenom bruset. Hur ser castarens förväntningar ut på dig som skådespelare inför en provfilmning eller ett selftape? Vad tittar castaren egentligen på och var bör du lägga ditt fokus för att komma framåt i din karriär som skådespelare för film och tv?

Syftet seminariet är att du ska få en inblick i, kunskap om och förståelse för hur tre Casting Directors arbetar. Målet är att du som skådespelare får veta vad som krävs av dig för att komma igenom bruset och ha så goda chanser som möjligt att landa i en roll i en film- eller tv-produktion. 

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor direkt till de medverkande. Men för att underlätta frågestunden, genom att samla ihop liknande frågor, vill vi gärna att du skriver dem i din motivering i ansökan. Det går också bra att maila dem i förväg till sassa@kulturakademin.com senast den 11 september.

Vem kan söka?

Seminariet riktar sig till dig som är professionell skådespelare och vill få en fördjupad inblick i en castingprocess.

Viktigt att veta!

Observera att seminariet är på plats i Göteborg.

Frågor om seminariet?

Varmt välkommen att kontakta Sassa Wickman, sassa@kulturakademin.com.

Medverkande

Moa Olsson

Moa Olsson är verksam som Casting Director. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 30-tal dramaproduktioner, bl.a. tv-serierna Vår tid är nu, Vi i villa, Meningen med livet och Vuxna människor. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även ibland reklamfilmer. Läs mer på www.castingverket.se.

Skicka gärna in cv och showreels till Moa: cv@castingverket.se.

Svante Åhman

Svante Åhman är verksam som Casting Director. Han är utbildad vid Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg 2004. 2013 startade han tillsammans med en kollega castingbyrån Nord Casting som har rollsatt ett stort antal långfilmer och TV-serier, på senare år bland annat: Meningen med livet, Vuxna Människor, Spelskandalen, Vi i Villa, Tisdagsklubben, Gösta. Svante jobbar också ofta som FAD.

Pauline Hansson

Pauline Hansson har arbetat som Casting Director sedan 2014. Hon har arbetat med både amatörcasting och traditionell casting. Urval av filmer: Tjuvheder (Peter Grönlund), The Square och Triangle of sadness (Ruben Östlund), Bergman Island (Mia Hansen Love). Pauline jobbar just nu med SVT-serien om Jan Stenbeck i regi av Goran Kapetanovic. 


Foto: Studio Rockfoto Emma

Dela:
Skriv ut
Datum
15 sep 2023
Tid

Kl. 10.00-12.00

Aktivitet
Seminarium
Medverkande
Moa Olsson, Svante Åhman, Pauline Hansson
Målgrupp
Professionella skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
40 st
Plats
Esperantoscenen (gamla Teater UNO)
Esperantoplatsen 7
411 19 Göteborg
Ansök senast
07 sep 2023

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.