fbpx REPERTOARWORKSHOP MED ”SUBJAZZ” - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

REPERTOARWORKSHOP MED ”SUBJAZZ”

i ledning av koregrafduon Karl-Erik Nedregaard och Knut Arild FlatnerEtt samarbete mellan Kulturakademin, Dansalliansen & Danscentrum Väst

Kursbeskrivning

Subjazz består av den koreografiska duon Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner. Subjazz är produktionsbaserad och deras konstnärliga uttryck rör sig främst i gränsen  mellan jazz och samtida dans.

Den här workshopen ger en inblick och kunskap i deras koreografiska uttryck där du som deltagare får möjlighet att lära känna och ta del av den repertoar och några av de verk som Subjazz har presenterat på olika scener. Dessa är Styx, Sticks & Stones och Jiggy. Workshopen omfattar "contemporary jazz", "traditionell jazz" och ”Fosseinspirerad jazz”. Fokus kommer att ligga på tolkning av stilar, uttryck, dynamik och musikalitet. Dagarna avslutas med en informell visning där deltagarna kan bjuda in vänner och bekanta.

Varje dag börjar med uppvärmning.

 

Läs mer om Subjazz här:

http://www.subjazz.no/About%20us.htm

https://www.facebook.com/subjazzdance/

Kursledare

Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner

Karl & Knut (Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner) är koreografer och danspedagoger utbildade på Statens Ballethögskola i Oslo med vidareutbildning från Los Angeles, New York och Stockholm. Med Subjazz har de koreograferat sina egna verk samt flera beställningsarbeten för professionella danskompanier. De har också koreograferat för bland annat So you think you can dance Scandinavia. Till vardags undervisar de i jazzdans vid Konsthögskolan i Oslos. De har även undervisat i Tyskland, Schweiz, Frankrike och Sverige, för att nämna några.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
18 maj 2018
Till:
20 maj 2018
Tid
Fredag kl 14.00-17,00 Lördag-söndag kl. 10.00-17.00
Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner
Målgrupp
Professionella dansare och koreografer
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
15 st
Plats
Danscentrum Väst
Ärlegatan 3
Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
06 maj 2018

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.