fbpx Navigera hinder i musikskapandet - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Navigera hinder i musikskapandet

– En dialog om praktiska tekniker och metoderProducerat av Kulturakademin i samarbete med Musikcentrum Väst med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

Beskrivning

Varmt välkommen att ansöka om en plats till detta fördjupande samtal hos Musikcentrum Väst i Musikens Hus i Majorna. Tillsammans kommer vi utforska temat "Navigera hinder i musikskapandet: En dialog om praktiska tekniker och metoder". Under samtalet kommer vi att fokusera på deltagarnas medtagna låtar, musikstycken eller arrangemang och diskutera de utmaningar eller hinder som kan uppstå i samband med musikskapandet. Du är välkommen att dela med dig av specifika frågor som rör ditt arbete, såsom musikens struktur, beats, melodier eller arrangemang.

Detta kommer ske i grupp med max 11 deltagare och två inspiratörer, Enver Ramirez och Paula af Malmborg Ward, tillsammans med en moderator från Musikcentrum Väst. Samtalet kommer att styras både av deltagarnas frågor och den medtagna musiken, samt de teman som vi kommer att beröra under denna träff:

  • Inspiration och kreativitet
  • Tekniker och metoder kring text/melodi/harmoni
  • Tekniker och metoder kring arrangemang och instrumentation
  • Inspelning och produktion (program, notprogram)

 

Syfte och Mål

Syftet med träffen är att erbjuda dig en trygg och öppen miljö där alla deltagare ges möjlighet att dela erfarenheter, utforska idéer och reflektera över de utmaningar och dilemman som kan dyka upp i samband med musikskapandet. Målet är att alla deltagare ska lämna träffen med nya perspektiv, känna sig inspirerade och ha nya verktyg att använda i sitt arbete.

 

Tider

  • Get in (registrering): 08:45 - 09:00
  • Samtal med inspiratörer: 09:00-12:00
  • Gemensam lunch på Hängmattan: 12:00-13:00

 

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam musiker eller artister och som vill få hjälp att hantera utmaningar eller hinder i samband med musikskapandet. Du är välkommen att dela med dig av specifika frågor som rör ditt arbete, såsom musikens struktur, beats, melodier eller arrangemang.

 

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Inspiratörer

Tonsättare och musiker: Paula af Malmborg Ward

Paula af Malmborg Ward, svensk tonsättare och musiker, har en gedigen bakgrund inom musikskapande som sträcker sig över en mängd olika sammanhang. Hennes verk spänner över opera, orkester, kör, soloinstrument och ensemble, samt omfattar även beställningsverk till TV och radio. Hon har skapat operaverk för både Kungliga Operan i Stockholm och Göteborgsoperan, och hennes orkesterverk har dirigerats av bl.a. Gustavo Dudamel, Neeme Järvi och Kent Nagano. Paula släpper dock inte sitt eget musicerande, t.ex. som kapellmästare i senaste operan Systemet.

Hiphop producent: Enver Ramirez

Enver Ramirez, född i Bolivia 1977, kom till Sverige som flyktingbarn 1981. Enver är filmskapare, manusförfattare och hiphop producent, en av medgrundarna till hiphop kollektivet Hammer Hill Click- 88 soldiers under 90 -talet som banade vägen för kommande generationer av förortshiphop. Enver skerv och regisserade kortfilmtrilogin Stämplade- en odyssé av antihjältar och co-regiserade för Allt för dig min bror av Mischa Snicker, alla dessa under Blattsploitation, ett filmkollektiv av rappare som har tagit hiphop kultur och gestaltat den genom film. Kollektivet lånade sitt namn av den amerikanska subgenren Blaxploitation på 70-talet och modifierat det till Blattsploitation (från Blatte-exploitation).

Enver också varit med och regisserat dokumentären “Hat och försoning” tillsammans med Bo Harringer och Iman Bayat, Filmateljén. Filmen fick hederspris i Toronto Filmfestival 2017 och sändes på SVT.

Moderator

Terese Lien Evenstad (Musikcentrum Väst)

Terese Lien Evenstad är violinist och kompositör inom jazz och improvisation. Utöver sin roll som projektledare på Musikcentrum Väst är hon också bandledare samt medverkar i flera grupper. Hon har stor erfarenhet av att boka spelningar och turnéer, både nationellt och internationellt, samt att driva och genomföra olika projekt. Terese blev nominerad till Manifestgalan 2024 i kategorin “Årets Jazz” för sitt album "Movement" och har turnérat i bland annat Tyskland, Indien, Italien och Schweiz.

Dela:
Skriv ut
Datum
30 okt 2024
Tid

Registrering: 
08:45 - 09:00

Samtal med inspiratörer:
09:00 - 12:00

Kostnadsfri gemensam lunch:
12:00 - 13:00

Aktivitet
Samtal
Inspiratörer
Paula af Malmborg Ward, Enver Ramirez
Moderator
Terese Lien Evenstad (Musikcentrum Väst)
Målgrupp
Yrkesverksamma musiker och artister
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
11 st
Plats
Musikens Hus / Musikcentrum Väst
Djurgårdsgatan 13
414 62 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
16 okt 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto