fbpx Musikens samtid och framtid med Daniel Johansson - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Musikens samtid och framtid med Daniel Johansson

– teknikutvecklingens påverkan på musikbranschenKursen är producerad av Kulturakademin med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Region Halland och Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att ge dig en bra översikt över hur teknologier som Artificiell Intelligens, Augmented Reality, blockkedjan och NFTs, hologram, metaverse mm, påverkar musikbranschen.  Du får en introduktion till respektive teknologi samt förståelse för hur teknikutvecklingen har påverkat musikens område genom historien, samt prognoser för hur de olika teknikerna skulle kunna påverka din vardag under de kommande åren. 

Målet är att du ska kunna skapa ett kritiskt och kunskapsgrundat förhållningssätt till de nya teknologier som ständigt introduceras på marknaden. Genom att kunna analysera vilka tekniker som påverkar musikens område mest kan du använda utvecklingen till din fördel, och välja vilken sorts verktyg och metoder du själv vill använda dig av. 

OBS: Den 4 september börjar vi släppa in antagna i vår kursplattform för att i god tid kunna starta upp med självstudierna inför den kommande Q & A med Daniel Johansson 21 februari 2024.  Kulturakademin antar ansökningar löpande under hela ansökningsperioden.

Upplägg

4 september till den 19 februari - Självstudier i vår läroplattform Learnster
Kursen är upplagd i kapitel med inspelade videos och länkar mm. Tanken är att du på egen hand tar dig igenom materialet och har med dig dina frågor till Daniel den 21:e februari då ni möts över zoom. Du kan ansöka och bli antagen till kursen under hela denna period.

21 februari 2024 - Q and A med Daniel Johansson (09.00 - 12.00)
På den här zoomträffen möter du kursledaren och de övriga deltagarna. Daniel ger här en uppdatering kring vad som mer hänt på området sedan materialet spelades in under 2023. Kom förberedd med dina frågor för ett fördjupat samtal kring musikens samtid och framtid. Vad tar du med dig från kursmaterialet och vad har du för tankar om framtiden rörande dig och din bransch? 

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Så här fungerar webkursen

Den här kursen bygger till stor del på självstudier. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Om du blir antagen kommer du att få ett konto i vår läroplattform Learnster. Om du redan har ett konto, kommer kursen att läggas till bland dina andra kurser.

Kursledare

Forskare, lärare och analytiker: Daniel Johansson

Daniel Johansson är forskare, lärare och analytiker knuten till Högskolan i Innlandet i Norge och Linnéuniversitetet i Sverige. Han bevakar området musik och tech för musikbranschens nyhetssajt www.musikindustrin.se, och samarbetar med många organisationer och företag i branschen på områden som rör musikindustrins utveckling.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
04 sep 2023
Till:
21 feb 2024
Tid

Självstudier: 4 sept 2023 - 21 februari 2024

Q&A: Zoom 21 feb 2024 kl. 09.00 - 12.00.

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Daniel Johansson
Målgrupp
Kursen är för alla som på något sätt håller på med musik, låtskrivare, musiker, arrangörer, lärare, bolag, förlag, eller andra aktörer
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Kulturakademin antar ansökningar löpande under hela ansökningsperioden. 4 september börjar vi släppa in antagna i vår kursplattform för att i god tid kunna starta upp med självstudierna inför den kommande Q & A med Daniel Johansson 21 februari 2024. Du kan därför ansöka och bli antagen till kursen under hela denna period.
Språk
Svenska
Plats
Online i läroplattformen Learnster och över Zoom

Online
Ansök senast
20 feb 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.