fbpx Musikrättigheter & avtal med Crown Entertainment Law - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Musikrättigheter & avtal med Crown Entertainment Law

– lär dig hantera de rättsliga och affärsmässiga aspekterna av din musikverksamhetKursen är producerad av Kulturakademin med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Region Halland och Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen

Kursbeskrivning

Musikindustrin är en komplex och mångfacetterad värld där musiker måste förstå hur juridik styr användningen av deras verk, för att framgångsrikt navigera och skapa en hållbar karriär. Kursen är utformad för att ge dig de nödvändiga verktygen och insikterna som krävs för att hantera de rättsliga och affärsmässiga aspekterna av din musikverksamhet.

Vad är målet med kursen?

Målet med kursen är att ge musiker en översikt för musikjuridikens grundläggande principer och tillämpningar. Genom att fokusera på olika rättsliga områden och avtal som berör musiker, kommer kursen att hjälpa dig att identifiera, skydda och exploatera dina kreativa tillgångar på ett strategiskt sätt.

Kursupplägg

9 oktober till mars 2024 - Självstudier i vår läroplattform Learnster
Kursen är upplagd i kapitel med inspelade videos och länkar mm. Tanken är att du på egen hand tar dig igenom materialet och har med dig dina frågor till kursledarna Emil och Hampus i mars 2024 då ni möts över Zoom. Du kan ansöka och bli antagen till kursen under hela denna period.

22 mars 2024 - Q&A med Emil Winkler och Hampus Ekström (09.00 - 12.00)
På den här Zoom-träffen möter du kursledarna och de övriga deltagarna. Kom förberedd med dina frågor för ett fördjupat samtal kring musikens rättsliga och affärsmässiga aspekter. Vad tar du med dig från kursmaterialet och vad har du för tankar om framtiden rörande dig och din bransch?

OBS: Den 9 oktober börjar vi släppa in antagna i vår kursplattform för att i god tid kunna starta upp med självstudierna inför den kommande Q & A med Emil Winkler och Hampus Ekström mars 2024.  Kulturakademin antar ansökningar löpande under hela ansökningsperioden. 

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Så här fungerar webkursen

Den här kursen bygger till stor del på självstudier. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan även pausa kursen och återkomma senare. Om du blir antagen kommer du att få ett konto i vår läroplattform Learnster. Om du redan har ett konto, kommer kursen att läggas till bland dina andra kurser.

Kursledare

Emil Winkler

Emil Winkler arbetar som advokat inom underhållningsbranschen och är grundare av Crown Entertainment Law. Emil är en erfaren och mycket anlitad rådgivare inom underhållningsbranschen och företräder klienter både nationellt och internationellt.

Hampus Ekström

Hampus Ekström arbetar som jurist på Crown Entertainment Law där han företräder klienter inom musik- och filmbranschen.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
09 okt 2023
Till:
26 mar 2024
Tid

9 oktober till mars 2024 - Självstudier i vår läroplattform Learnster

22 mars 2024 - Q&A över Zoom (09.00 - 12.00)

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Emil Winkler, Hampus Ekström
Målgrupp
För dig som utövare i musikbranschen som t ex producent, kompositör, musiker etc  som vill utöka dina kunskaper om upphovsrätt och övriga avtal inom musikindustrin
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Kulturakademin antar ansökningar löpande under hela ansökningsperioden. Den 9 oktober börjar vi släppa in antagna i vår kursplattform för att i god tid kunna starta upp med självstudierna inför den kommande Q & A med Emil Winkler och Hampus Ekström i mars 2024. Du kan därför ansöka och bli antagen till kursen under hela denna period.
Språk
Svenska
Plats
Online i lärplattformen Learnster och över Zoom

Online
Ansök senast
26 mar 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.