fbpx Möte med castare - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Möte med castare

- ett seminarium med tre Casting DirectorsKulturakademin i samarbete med TeaterAlliansen

Beskrivning

Efter en lång tid av nedstängningar går vi mot att fler och fler verksamheter öppnar upp och behöver nyanställa. Hur ser marknaden ut just nu? Hur påverkar digitala provfilmningar skådespelarens uttryck? Vad är det för skillnad på en audition till en scenroll och en provfilmning till en film/tv-roll? Och kan vi säga något om hur framtiden ser ut?
Syftet med det här seminariet är att du ska få en inblick i, kunskap om och förståelse för hur tre Casting Directors arbetar. Målet är att du som skådespelare får veta hur du bäst förbereder dig inför en audition eller provfilmning.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor direkt till de medverkande. Men för att underlätta frågestunden genom att samla ihop liknande frågor, vill vi gärna att du skriver dem i din motivering i ansökan. Det går också bra att maila dem i förväg till sassa@kulturakademin.com senast den 23 november.

Medverkande

Imor Hermann

Imor Hermann är teaterregissör, Casting Director och legitimerad psykoterapeut.
Efter ett långt yrkesliv inom filmen och nästan sex år på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som casting director, delar han numera sin tid mellan casting och pedagogik samt som psykoterapeut på egen mottagning i Stockholm. Imor har under många år gett kursen Mod, Kommunikation och Presentation på bland annat Teaterhögskolorna i Stockholm och i Luleå, på Kulturakademin och Teater- och Dansalliansen. Läs mer på https://imorhermann.com/.

Moa Olsson

Moa Olsson är verksam som rollbesättare. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a. Hinsehäxan, Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Det mest förbjudna, Vår tid är nu.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 20-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även teaterproduktioner, reklamfilm, informationsfilm, dataspel mm. Läs mer på www.castingverket.se.

Skicka gärna in cv och showreels till Moa: cv@castingverket.se

Pär Brundin

Pär Brundin startade castingbyrån Brundins Casting 2009. Åren innan, från 2002 arbetade han som castare på SVT Drama i GBG. Pär är utbildad TV-regissör på IHTV och gillar att själv hoppa in framför kameran ibland. Läs mer på https://brundinscasting.com/.

Skicka gärna in cv och showreels till Pär: casting@brundinscasting.com

 

Dela:
Skriv ut
Datum
26 nov 2021
Tid

Kl. 10.00-12.00

Aktivitet
Seminarium
Medverkande
Imor Hermann, Moa Olsson, Pär Brundin
Målgrupp
Professionella skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Plats
Esperantoscenen (gamla Teater UNO)
Esperantoplatsen 7
411 19 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
18 nov 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.