fbpx Mod, kommunikation och presentation - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Mod, kommunikation och presentationKulturakademin i samarbete med Teateralliansen

Kursbeskrivning

"Det handlar inte om att sälja sig själv, det handlar om att presentera sig och vad man kan."
Imor Hermann

Syfte:
Att som yrkesverksam, ofta frilansande, skådespelare, presentera sig själv och sitt kunnande handlar ofta om mod. Att ha modet att summera ett ibland långt yrkesliv på några få minuter. Men också modet att hitta formen till att på rätt sätt kommunicera och presentera sitt kunnande och konstnärskap för en presumtiv arbetsgivare så att det enkelt framkommer vem man är som yrkesperson och vad man har för erfarenhet och färdigheter att erbjuda.

Mål:
Att genom enkla men konkreta presentationsövningar hitta adekvata sätt att förbereda och formulera sig inför ett möte med en regissör, teaterchef, producent eller castingdirector. Men också ta reda på hur vi hittar vägar att nå presumtiva uppdrags- och arbetsgivare.

  • Hur formulerar vi bäst brev och cv:n till de yrkespersoner vi vill nå?
  • Hur fungerar en egen hemsida?
  • Vilket är behovet av att ha en egen agent?

Vi kommer att arbeta under fyra intensiva dagar med hemuppgifter inför varje dag som en obligatorisk del av kursens upplägg.


Deltagarna har möjlighet att ta med laptop med CV, foton, showreel eller annat presentationsmaterial för feedback från Imor.

Kursledare

Imor Hermann

Imor Hermann är teaterregissör, Casting Director och legitimerad psykoterapeut.
Efter ett långt yrkesliv inom filmen och nästan sex år på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som casting director, delar han numera sin tid mellan casting och pedagogik samt som psykoterapeut på egen mottagning i Stockholm. Imor har under många år gett kursen Mod, Kommunikation och Presentation på bland annat Teaterhögskolorna i Stockholm och i Luleå, på Kulturakademin och Teater- och Dansalliansen.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
22 nov 2021
Till:
25 nov 2021
Tid

Kl. 10.00 - 16.30

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Imor Hermann
Målgrupp
Professionella skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Kom 15 min innan kursen börjar, kl. 10.00 exakt börjar den och då stängs dörrarna. Till ansökan ska CV bifogas samt en motivering till varför just du vill gå. Motiveringen kan vara avgörande vid uttagningen. Urvalet sker efter sista ansökningsdag.
Språk
Svenska
Antal platser
10 st
Plats
Spinnstudion
Järntorget 7
413 04 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
11 nov 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.