fbpx MASTERCLASS TUNNA BLÅ LINJEN (STREAMAD) - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

MASTERCLASS TUNNA BLÅ LINJEN (STREAMAD)

Möt kreatörerna bakom SVT:s stora succéI samarbete med Film i Skåne och med stöd från Malmö stad

Möt kreatörerna bakom SVT:s stora succé - manusförfattaren Cilla Jackert, regissören Sanna Lenken och producenten Martin Persson.

Under denna unika Masterclass i Malmö kommer vi fokusera på hela processen kring manus, regi och producentskapet i stort gällande tv-serien ”Tunna blå linjen”. Masterclassen kommer att streamas till er som har anmält er.

Syftet är att synliggöra succéns hela resa från start och ända in i mål. Målet är att ge kunskap kring hur vi delar en gemensam vision samt hur vi kan lära oss av konflikthärdar istället för att gå vilse i dem. Vi kommer bland annat att samtala kring konstnärliga val, registil, men också feedback, konfliktlösning och om processen mot beställaren oavsett om den till synes är rätt eller fel ute.

Varmt välkommen in med din anmälan så ses vi digitalt!

Program:

10.00 - 12.00 Masterclass "Tunna blå linjen"

Medverkande

Manusförfattare: Cilla Jackert

Cilla Jackert arbetar som manusförfattare och barnboksförfattare. Upphovsperson och huvudförfattare till SPUNG, Lite som du och Svaleskär samt skrivit manus till ”Håkan Hellström-filmen" Känn ingen sorg. Just nu aktuell som upphovsperson och huvudförfattare till TUNNA BLÅ LINJEN säsong 1 och 2.

Regissör: Sanna Lenken

Sanna Lenken arbetar som regissör och manusförfattare. Regisserat långfilmen "Min lilla syster" och tv-serien "Thunder in my heart". Konceptuerande regissör på säsong 1 av "Tunna blå linjen". Premiär på ny långfilm "Comedy Queen" vintern 2022. 

Fotograf: Moritz Schultheiss 

Producent: Martin Persson

Martin Persson ansvarar för utvecklingen på Anagram och har producerat säsong 1 och 2 av Tunna blå linjen tillsammans med Erik Magnusson. Producent för bland annat Tv-serierna Cleo, Gynekologen i Askim, Starke Man, Halvvägs till Himlen, 30° i februari och Maskineriet samt filmerna En komikers uppväxt, Svenskjävel, Äta Sova Dö, tpbafk och H:r Landshövding. 

Moderator

James Velasquez

James Velasquez arbetar som frilansande 1st Assistant Director på långfilm, tv-produktioner och reklamfilm. Han började i filmbranschen 1995 efter examen från University of Arizona i Media Arts/Filmmaking. James började sin karriär i Los Angeles. Sen dess har han arbetat med över 50 långfilmer och tv-produktioner, både i USA och i Sverige. Han är examinerad i Movie Magic Scheduling och har använt sig av det i varje produktion sedan 1995 och dessutom hållit ett flertal kurser och workshops i ämnet, både för 1st AD och blivande. James ser varje nytt projekt som en utmaning och en möjlighet att få nya erfarenheter.  Att både kunna dela med sig av sin egen kompetens och samtidigt hjälpa andra ser han som en möjlighet att själv utvecklas.

Dela:
Skriv ut
Datum
21 jan 2022
Tid

09.00 - 09.45 Registrering hålls öppen (ha ditt qovidpass och idhandling redo till hands)

10.00 - 12.00 Masterclass "Tunna blå linjen"

Aktivitet
Masterclass
Medverkande
Cilla Jackert, Sanna Lenken, Martin Persson
Moderator
James Velasquez
Målgrupp
Alla intresserade
Språk
Svenska
Antal platser
60 st
Plats
Biograf Spegeln
Stortorget 29
211 34 Malmö
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
20 jan 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.