fbpx Intimitet på film och tv - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Intimitet på film och tvBeskrivning

De senaste åren har synen på hur arbetet med scener inom film och tv som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

Under den här interaktiva föreläsningen kommer intimitetskoordinatorn Malin B. Erikson lyfta frågor som: Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet och på vilket sätt kan det fördjupa scenen?

Vidare kommer Malin belysa hur branschen tillsammans, med riktlinjer och ett tydligt ramverk, kan skapa en tryggare arbetsmiljö för alla inblandade och hur samarbetet med en intimitetskoordinator går till i praktiken.

Syftet med föreläsningen är att ge en inblick i hur det med en tydlig metod kan skapas en trygg och bra arbetsmiljö samtidigt som scenen fördjupas och är en del narrativet.

Föreläsningen ges via Zoom och riktar sig till alla olika yrkesroller inom film och tv som kommer i kontakt med intima scener.  

 
Förberedelser:

Du kommer att i god tid innan få en länk till en film om de etiska riktlinjerna samt uppdaterade artiklar och filmklipp kring intima scener på film och tv. Du ska ha tittat och läst igenom materialet innan föreläsningen startar.

Kursledare

Malin B. Erikson

Malin B. Erikson introducerade intimitetskoordinering till Sverige år 2019 som landets första intimitetskoordinator efter att ha påbörjat sin utbildning hos pionjären Ita O’Brien. Under ett år fortsatte hon som elev hos Ita O’Brien och ingår idag i ett nätverk av intimitetskoordinatorer från olika delar i världen där hon aktivt arbetar för att implementera och utveckla intimitetskoordinatorns roll samt standarder & protokoll.
Till Malins repertoar finns bla. Snabba Cash (Netflix), Vinterviken (Netflix), Deg (SVT) och Tisdagsklubben (SF Studios).

Läs mer på malinberikson.com/intimacy

Dela:
Skriv ut
Datum
12 okt 2021
Tid

Kl. 13.00-16.00 via Zoom

Aktivitet
Föreläsning
Kursledare
Malin B. Erikson
Målgrupp
Du som är producent, linjeproducent, produktionsledare, FAD, koordinator, regissör, fotograf, ljudtekniker, kostymör, maskör eller på annat sätt kommer i kontakt med intima scener i din yrkesroll
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
20 st
Plats
Online

Online
Ansök senast
28 sep 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.