fbpx Fascia flow® - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Fascia flow®

En rörelsemetod baserad på fasciastrukturens egenskaperKulturakademin i samarbete med Dansalliansen och Danscentrum Väst

Kursbeskrivning

Fascia Flow® är en metod som utgår från vår bindvävsstruktur (fascia) i kroppen som är en viktig komponent i vår rörelsemekanik, kroppskontroll, kroppskännedom och uttrycksförmåga. Väldigt lite forskning har handlat om fascia fram tills nu, då nya metoder har visat på hur stor betydelse den har i vår kropp.
För dansare och artister är ofta skador och felbelastning ett problem. Syftet med denna kurs är att ge kunskap om hur du kan aktivera kroppen på ett annat sätt och jobba mer hälsosamt.

Kursupplägg

Kursen sträcker sig över tio fredagar under sammanhängande veckor. Föreläsningar och teori om fasciastrukturen varvas med rörelsesekvenser, både ledda och fria. Genomgående fokusområden är improvisationsmoment, sensorisk stimulering, kroppsmedvetenhet och arbete med tempo och dynamik.
Fascia är en långsiktig struktur som långsamt förändras och byggs upp. Vi kommer därför hålla ett lugnt och ibland meditativt tempo under rörelsesekvenserna, för att nå den medvetenhet som krävs, där även andningen är av stor betydelse.

Du ska kunna närvara 10.00 - 12.00 under följande tio fredagar: 

4 sept / 11 sept / 18 sept / 25 sept / 2 okt / 9 okt / 16 okt / 23 okt / 30 okt / 6 nov

Målet efter kursen:

  • Du ska ha fått inblick i fascians anatomi och egenskaper.

  • Väcka ny sensorik och proprioception. (kroppsuppfattning)

  • Metoder i hur du rekryterar kraft och dynamik i en rörelse.

  • Förslag på arbetssätt för att bygga upp kroppen på sätt som avlastar leder och områden som ofta blir överansträngda eller skadade.

Foto: Malin Zaki

OBS! På grund av rådande omständigheter är deltagarantalet minskat till max 15.
Ingen omklädning eller dusch i lokalerna. Kom omklädd!

Kursledare

Liselotte Reivén

Liselotte Reivén har arbetat med fokus på kroppens bindväv, vår fascia, på olika sätt under ca 25 år. Dels som kroppsterapeut, men även via pilatesträning och dansundervisning. Hon är utbildad på Danshögskolan och Axelsons och är certifierad pilatesinstruktör från STOTTpilates.
Under det egna konceptet Fascia Flow® utforskar Liselotte hur den nya forskningen kring fascia kan integreras med ett mångfacetterat sätt att röra sig. Dansarens/artistens kropp är utgångspunkten i denna kurs där estetiskt uttryck flätas ihop med kunskap om hur vi bygger upp vår fascia på ett sätt som skyddar mot skador och överbelastning.

För mer info om Liselottes verksamhet, se www.movementcenter.se.

Foto: Anna Carin Isaksson

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
04 sep 2020
Till:
06 nov 2020
Tid

Kl. 10.15-11.45

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Liselotte Reivén
Målgrupp
Professionella dansare och koreografer samt artister/scenkonstnärer
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
OBSERVERA att Kulturakademin behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 500 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Antal platser
15 st
Plats
Danscentrum Väst
Ärlegatan 3
414 57 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
16 aug 2020

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.