fbpx Effektiva metoder för att planera, utföra och uppnå dina mål inom musik - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Effektiva metoder för att planera, utföra och uppnå dina mål inom musik

– strategier för ett hållbart arbete mot förverkligandet av dina mål och drömmarProducerat av Kulturakademin i samarbete med Musikcentrum Väst med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

Beskrivning

Varmt välkommen att ansöka om en plats till detta fördjupande samtal hos Musikcentrum Väst i Musikens Hus i Majorna. Samtalet har temat ”Effektiva metoder för att planera, utföra och uppnå". Tillsammans kommer vi att utforska och utbyta idéer kring hållbara strategier för att nå våra mål, hantera vår tidsplanering och mycket mer. Denna träff kommer även att fokusera på hur man navigerar i den komplexa världen som frilansmusiker, med dess olika roller och ansvarsområden. Vi kommer att undersöka hur man effektivt balanserar olika "hattar" och skapar en meningsfull och produktiv daglig arbetsrutin.

Kom och delta i en givande diskussion som kommer att ge dig praktiska verktyg och insikter för att förbättra din yrkesverksamma och personliga utveckling som musiker. Träffen kommer ske i grupp med max 11 deltagare och två inspiratörer, Erica Haylett och Linnea “Lenny” Falk, tillsammans med en moderator från Musikcentrum Väst. Samtalet kommer att styras både av deltagarnas frågor och tankar, samt de teman som vi kommer att beröra under denna träff:

  • Arbetsstruktur och balans
  • Identifiera och prioritera mål 
  • Hållbar arbetsrutin och att undvika utbrändhet
  • Strategier kring motivation och engagemang
  • Stresshantering och välmående

Syfte och Mål

Syftet med träffen är att erbjuda en trygg och öppen miljö där deltagarna kan dela erfarenheter och utforska hållbara strategier för sina karriärer och mål. Vi vill skapa en plats där reflektion över utmaningar och dilemman är välkomna. Målet är att alla deltagare ska lämna träffen med nya perspektiv, känna sig inspirerade och ha nya verktyg att använda i sitt arbete.

Tider

  • Get in (registrering): 08:45 - 09:00
  • Samtal med inspiratörer: 09:00-12:00
  • Gemensam lunch på Hängmattan: 12:00-13:00

Målgrupp

Yrkesverksamma musiker och artister som strävar efter att förbättra sin dagliga verksamhet och effektivt hantera de utmaningar och dilemman som är förknippade med att bygga sin karriär, planera sin tid och förverkliga sina mål och drömmar.

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Inspiratörer

Erica Haylett (Etzia)

Dancehall/reggaeartisten Etzia har rötter i både New York och Karibien.  Hon har stort fokus på den internationella marknaden och har turnerat i Europa, Afrika och Jamaica. Under hennes verksamma år har hon gjort ett flertal samarbeten med artister som Collie Buddz, Charly Black, Sean Paul och Hardcore Superstar. Hon har även deltagit i melodifestivalen 2017.

Agent och projektledare: Linnéa "Lenny" Falk Renholm

Sedan 2019 utgör Linnéa ena halvan av Kultivation – ett bokningsbolag, artistmanagement och konsultföretag inom musikbranschen. Deras vision är att främja tillväxten av band, artister och musikbranschen som helhet på ett hållbart sätt.

Uppvuxen i Skåne och numera bosatt i Dals Rostock (Dalsland) efter flera år i Göteborg, är Linnéa djupt engagerad i den lokala kulturutvecklingen. Genom att bland annat driva residensverksamhet och arrangera konserter bidrar Linnéa till att forma det kulturella landskapet. I juni 2024 är det premiär för musik- och kulturfestivalen Rostock Festival. 

Med en yrkesexamen som Music Business Developer och Eventkoordinator, samt en bred erfarenhet av kulturprojekt, livearrangemang och evenemang, har Linnéa djupgående kunskaper inom branschen. Hon har även drivit projekt inom studieförbundet för att främja jämställdhet inom musikverksamhet och arbetat med hbtq-frågor. Under några år arbetade Linnéa också med PR & Kommunikation för blodgivning, vilket visar hennes mångsidighet och engagemang.

Utöver sitt arbete älskar Linnéa naturen, poesi och att njuta av en bastu. Hon har själv erfarenhet av att stå på scen, sjunga i band och skriva musik sedan gymnasietiden.

Moderator

Terese Lien Evenstad (Musikcentrum Väst)

Terese Lien Evenstad är violinist och kompositör inom jazz och improvisation. Utöver sin roll som projektledare på Musikcentrum Väst är hon också bandledare samt medverkar i flera grupper. Hon har stor erfarenhet av att boka spelningar och turnéer, både nationellt och internationellt, samt att driva och genomföra olika projekt. Terese blev nominerad till Manifestgalan 2024 i kategorin “Årets Jazz” för sitt album "Movement" och har turnérat i bland annat Tyskland, Indien, Italien och Schweiz.

Dela:
Skriv ut
Datum
24 sep 2024
Tid

Registrering: 
08:45 - 09:00

Samtal med inspiratörer:
09:00 - 12:00

Kostnadsfri gemensam lunch:
12:00 - 13:00

Aktivitet
Samtal
Inspiratörer
Erica Haylett (Etzia), Linnéa "Lenny" Falk Renholm
Moderator
Terese Lien Evenstad (Musikcentrum Väst)
Målgrupp
Yrkesverksamma musiker och artister
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
11 st
Plats
Musikens Hus / Musikcentrum Väst
Djurgårdsgatan 13
414 62 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
10 sep 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto