fbpx DRAMATIKER PÅ SCEN - GERTRUD LARSSON - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

DRAMATIKER PÅ SCEN - GERTRUD LARSSON

En samtalsserie om skrivandeKulturakademin i samarbete med Göteborgs Stadsteater, Folkteatern och Centrum för dramatik Syd

Välkommen till ett samtal med dramatikern Gertrud Larsson tisdag 26 november kl 18.00

Dramatiker på scen är samtalsserien som på ett nördigt, lustfyllt och vetgirigt sätt tar sig an Dramatikern. I långa, roliga, djuplodande samtal - och med väl valda personer – diskuteras konstnärskap, process och yrkeskunnande.

Först ut på scen är ingen mindre än dramatikern Gertrud Larsson i samtal med dramaturgen Magnus Lindman

Gertruds egna ord om sitt författande:

Jag drivs av nyfikenhet och skriver oftast om samhällsfrågor. Mitt tillvägagångssätt är grävande, jag tycker om att arbeta journalistiskt och gör mycket research när jag tar mig an ett ämne. Jag vill upptäcka nya världar, det kan handla om alltifrån att möta tjänstemän på statliga verk till att tillbringa en vecka med ett jaktlag under älgjakten. Sedan 1996 är jag tillsammans med Åsa Asptjärn verksam i komikerduon ”Åsa & Gertrud”. Tillsammans skrev vi Månsaråttan, Sveriges Radios julkalender 2015. Sedan drygt tre år tillbaka arbetar vi regelbundet med satirserien Utkantssverige för Sveriges Radio Drama där vi står för manus, regi och medverkan i samtliga roller.

Samtalsserien är framtagen av Kulturakademin och i arbetsgruppen sitter:
Sisela Lindblom, Joel Nordström, Lucia Cajchanova (Göteborgs Stadsteater), Magnus Lindman (Folkteatern Göteborg), Ammy Kjellsdotter Åström (Centrum för dramatik Syd), Erik Bergstrand (Kulturakademin)

Dramatiker

Gertrud Larsson

Född (1972) och uppvuxen i Kristianstad. Har bott i Malmö och Göteborg, är numera bosatt i Stockholm. Utbildad på Dramatiska Institutet 2001-2004. Frilansar som dramatiker sedan 2004, senast aktuell med Tidningshuset som Gud glömde på Göteborgs stadsteater (hösten 2017) och som en av huvudförfattarna till den politiska kabarén Vinnaren tar allt på Malmö stadsteater (våren 2018). Regisserar ibland sina egna pjäser, bland annat Världens lyckligaste kycklingar (2013), som gästspelade på Stora teatern i Göteborg.

Moderator

Magnus Lindman

Magnus Lindman är dramaturg på Folkteatern Göteborg, Folkoperan och Sveriges Radio Drama. Han är verksam som dramatiker och översättare och arbetar både med tal- och musikteater på flera av landets scener. Magnus har uppmärksammats för sina översättningar av Elfriede Jelineks dramer. 2014 skrev han tillsammans med Pia Gradvall Ditt parti för Sveriges Radio, som belönades med pris i kategorin Radio Fiction Series i Prix Europa. 2017 gjorde han dramatiseringen av Våra drömmars stad efter Fogelström (tillsammans med Pia Gradvall) för Kulturhuset Stadsteatern, där han också 2018 låg bakom manus till föreställningen Bang om Barbro Alving.

För Folkteatern har Magnus översatt HamletDen goda människan i Sezuan och En vintersaga. På Dramaten spelas sedan 2018 hans översättning av Påklädaren. Hösten 2019 står Magnus för idé (tillsammans med Frida Röhl) och manus av Madame Bovary.

Foto: Mats Bäcker

Dela:
Skriv ut
Datum
26 nov 2019
Tid

18.00 - 18.30 (registrering och bar öppen)

18.30 - 20.30 (samtal)

20.30 - 21.30 (baren öppen, mingel)

Aktivitet
Samtal
Dramatiker
Gertrud Larsson
Moderator
Magnus Lindman
Målgrupp
Dramatiker, dramaturger, författare, manusförfattare, och andra som arbetar med text och berättande.
Övrigt
Begränsat antal platser (säkra din plats genom att anmäla dig så snart som möjligt). Till denna aktivitet görs ingen uttagning, du behöver dock anmäla dig för att få en plats. OBSERVERA att Kulturakademin från och med 1 januari 2019 behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 300 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Antal platser
80 st
Plats
Göteborgs Stadsteater (foajéscenen)
Götaplatsen 4
412 56 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
25 nov 2019

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.