fbpx Dragworkshop med PotatoPotato Scenkonst - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Dragworkshop med PotatoPotato ScenkonstKulturakademin i samarbete med TeaterAlliansen och Dansalliansen

Kursbeskrivning

Syftet med denna workshop, är att ge en kroppslig erfarenhet och förståelse för genusbetingade strukturers betydelse. Du som deltagare får på ett lekfullt sätt utforska "drag" genom övningar i fysisk gestaltning, attribut och improvisation. Målet är att du som deltagare genom dessa övningar får tillgång till en större samling möjliga och tillåtna uttryck att använda dig av både privat och på scen. Du kommer även ha möjlighet att skapa eget scenkonstnärligt material utifrån karaktärs- och textarbete. Vi varvar praktiska övningar med reflektion och diskussion.
Kursen är för dig som vill utforska nya uttryck inom skådespeleri och gestaltning och är intresserad av eller nyfiken på genus och normkritik. 

PotatoPotato Scenkonst är ett experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm. Inom projektet Squeer har PotatoPotato de senaste tio åren skapat föreställningar och workshops som undersöker normer och kategoriseringar utifrån drag-tekniker. Genom sina dragking och dragqueen-karaktärer har de utmanat och överraskat sin publik i över 35 olika shower. PotatoPotato definierar ”drag” som ett kroppsligt sätt att utforska genus, på och utanför scenen. Mer info på www.potatopotato.se


Upplägg

DAG 1 

10.00 - Introduktion och uppvärmning

10.30 - Fysiska övningar

11.30 - Genomgång av attribut och kostym

12.00 - Lunch 

13.00 - Attribut och kostym

14.00 - Karaktärsarbete och Improvisation.

15.00 - Reflektioner

DAG 2

10.00 - Tankar från gårdagen, ombyte och uppvärmning

11.00 - Improvisation

12.00 - Lunch (vi äter tillsammans som en del av kursen)

13.00 - Improvisation & textarbete

15.00 - Avslutande reflektion

Kursledare

Paulina Göth

Paulina Göth är en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst. Paulina verkar konstnärligt som skådespelare, drag-artist, sångare och DJ, samt projektleder dragprojektet Squeer och DJ-konstkonceptet Contemporary Performing Beats.
Paulina är även teaterpedagog och har utformat och lett workshops i samarbete med bland annat Forum för Levande Historia, Skapande Skola, Pedagogiskt Initiativ och Teaterhögskolan i Malmö, huvudsakligen inom projekten Squeer och Drag’n Dj. Hon arbetar även med regi-uppdrag i olika delar av skaparprocesser i samarbete med andra fria scenkonstaktörer. 

Jenny Möller Jensen

Jenny Möller Jensen är en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst och en av grundarna till dragprojektet Squeer. Jenny är skådespelare, musiker och regissör, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och specialiserad på drag- och devisingmetoder. Hon har tidigare utformat och lett workshops för bland annat Stockholms Stadsteater, Teaterhögskolan i Malmö och Ung Scen Öst. 

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
27 apr 2022
Till:
28 apr 2022
Tid

Kl. 10.00 - 16.00 båda dagarna

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Paulina Göth, Jenny Möller Jensen
Målgrupp
Professionella skådespelare och dansare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Glöm inte att bifoga cv till ansökan samt skriva en motivering till varför du vill gå kursen. Kursen är kostnadsfri.
Språk
Svenska
Antal platser
10 st
Plats
Spinnstudion
Järntorget 7
413 04 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
10 apr 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.