fbpx DÅRARNAS SKEPP - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

DÅRARNAS SKEPP

Ett samtal om föreställningen Ship of foolsKulturakademin i samarbete med Göteborgs Stadsteater

Beskrivning

Välkommen till ett samtal om Göteborgs Stadsteaters föreställning Ship of fools. Hur uppkom idén, hur gick arbetsprocessen till och hur har skådespelarna förhållit sig till ljud, textarbete och gestaltning på scen? Få en inblick bakom ridån på en unik föreställning, sällan har något liknande framförts på en teaterscen. Möt manusförfattare/regissör, en av skådespelarna och en "trampare" och hör dem diskutera  kring utmaningar och möjligheter i förhållandet mellan ljud, text och scen. Målet är att du som deltagare ska få en fördjupad kunskap om hur en föreställning formas och utvecklas med stöd av andra berättarelement än de traditionella.

Foto: Ola Kjelbye

 

Medverkande

Bogdan Szyber

Bogdan Szyber är multidisciplinär iscensättare, dramatiker, regissör, scenkonstnär och doktorand vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Bogdan står tillsammans med Carina Reich för idé, koncept, manus, regi, scenografi och kostym av Ship of fools.

Victoria Olmarker

Victoria Olmarker är fastanställd skådespelare på Göteborgs stadsteater sedan 2008. Hon har tidigare arbetat på Stockholms stadsteater/Unga Klara, Dramaten, Folkteatern i Gävle, och olika fria grupper. Victoria gillar nyskrivet och söker sig ofta till devisingprojekt. Under våren spelar hon Anna i föreställningen Ship of fools på Göteborgs Stadsteater.

Foto: Ola Kjelbye

Jan Cruseman

Jan Cruseman arbetar som projektledare på SR/Radioteatern och har varit ansvarig producent för P3 Teatern/Sommarlovsteatern. Han har arbetat mer än 35 år i branschen och har över 400 produktioner bakom sig som producent, ljudtekniker och mixare.

Under arbetet med Ship of fools bidrog Jan med framtagningen och urval av rekvisita från SR Drama, samt tillsammans med skådespelarna utforska och instudera ljudläggares/trampares/inspicients möjligheter och begränsningar.

 

Moderator

Lis Hellström Sveningson

Lis Hellström Sveningson är kulturskribent och dans- och teaterkritiker, bland annat i Göteborgs-Posten och Danstidningen. Hon har arbetat i en rad olika medier och genrer, sedan snart 30 år som frilans med Göteborg som bas. Vid sidan av kulturjournalistiken undervisar hon ofta, framför allt på en rad högre konstnärliga utbildningar. Hon har varit knuten sedan starten 1999 till projektledarutbildningen på Kulturverkstan.
Lis är också anlitad som föreläsare, debattdeltagare och samtalsledare.

Dela:
Skriv ut
Datum
05 jun 2019
Tid

Kl. 14.00-16.00

Aktivitet
Samtal
Medverkande
Bogdan Szyber, Victoria Olmarker, Jan Cruseman
Moderator
Lis Hellström Sveningson
Målgrupp
Alla intresserade
Övrigt
Begränsat antal platser (säkra din plats genom att anmäla dig så snart som möjligt). Till denna aktivitet görs ingen uttagning, du behöver dock anmäla dig för att få en plats. OBSERVERA att Kulturakademin från och med 1 januari 2019 behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 300 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Plats
Konferenslokalen
Södra Allégatan 1 B
413 01 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
04 jun 2019

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.