fbpx Dansworkshop med Örjan Andersson - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Dansworkshop med Örjan AnderssonKulturakademin i samarbete med Dansalliansen, Regionteater Väst och Danscentrum Väst

Kursbeskrivning

Örjan Andersson ger en workshop som behandlar kroppsmedvetenhet och förkroppsligande samt även ”dansare/skådespelare - som - interpret”.
Han arbetar med verbala bilder som deltagaren använder till olika rörelsekvaliteter och handlingar. Dessa verbala bilder kan handla om linjerna i en byggnad eller en forsande flod, händelser från en fotbollsmatch, sprickorna på en vägg eller en tunnelbaneresa.
Syftet med workshopen är att du ska få en inblick i de verktyg och metoder som Örjan Andersson använder för att skapa utrymme för rörelsespråk för såväl skådespelare som dansare.
Workshopen fokuserar på ovan nämnda men också möjligheten ”att se - göra”. Det är för att ge dansaren/skådespelaren möjlighet att arbeta som interpret med givet material från Örjan Anderssons repertoar.

Foto: Roger Stenberg

Kursledare

Örjan Andersson

Med kompaniet Andersson Dance rör sig koreografen Örjan Andersson både nationellt och internationellt. Han är en av Sveriges mest framgångsrika koreografer med över 30 verk bakom sig där han har skapat beställningsverk för ett flertal av de ledande kompanierna i Sverige och Europa samt för sitt eget kompani.
De senaste åren har han även jobbat för teaterscenen och har gjort succé med sin regi av Hamlet på Folkteatern i Göteborg, Drottningens juvelsmycke på Helsingborgs stadsteater samt med Orfeus & Eurydike på Unga på Operan.
Parallellt med sitt konstnärliga arbete har Örjan under åren gett workshops vid bland annat: Dramatiska Institutet, Danscentrum, DOCH och Balettakademien i Stockholm där han undervisat i bland annat koreografi, instudering, interpretation och konstnärligt arbete för dansare, teater- och registudenter.

Foto: David Thibel 

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
02 nov 2020
Till:
03 nov 2020
Tid

2 november på Danscentrum Väst, Göteborg:
Workshop kl.14.00-18.00

3 november på Regionteater Väst, Borås:
Föreställningen Efter Hamlet, i koreografi av Örjan Andersson kl. 11.30-12.20 
Workshop kl.13.00-17.00

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Örjan Andersson
Målgrupp
Professionella dansare och skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
OBS! Kulturakademin behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 500 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar. VIKTIGT! Ingen omklädning eller dusch i Danscentrum Västs lokaler. Kom omklädd till både Danscentrum Väst och Regionteater Väst.
Språk
Svenska
Antal platser
12 st
Plats
2 november Danscentrum Väst, 3 november RTV/Dans
DcV Ärlegatan 3, RTV Söderbrogatan 2
Göteborg och Borås. Karta till Borås nedan.
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
12 okt 2020

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.