fbpx Feedbackmetoden Critical Response Process - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Feedbackmetoden Critical Response Process

- med världsberömda Liz LermanAktiviteten är en del av projektet Art and Business i samarbete med Högskolan för scen och musik, Förvaltningen för Kulturutveckling och HDK-Valand med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

Kursbeskrivning

Välkommen till en föreläsning/workshop med Liz Lerman´s feedbackmetod Critical Response Process (CRP).
CRP är en modell som ger konstnären/aktören en aktiv roll i processen och därmed inflytande över vad som ska beröras i samtalet. Modellen erbjuder tydliga verktyg för hur du kan prata om konst, kreativa processer och lärande samt etablerar en dialog baserad på ömsesidig respekt och förtroende. CRP har funnits i över tjugofem år och anammats av konstnärer, lärare, forskare, administratörer, danskompanier, orkestrar, vetenskapscentra, museer m.fl. CRP har visat sig vara värdefull för alla typer av kreativa processer, arbetssituationer och samarbetsrelationer inom och utanför konsten.

Syftet med metoden är ett stödjande och förhöjt lärande för ALLA inblandade via nyckelbegrepp som: ökad receptivitet, medvetandehöjande, ägande, effektiva frågor, fördjupat lyssnande, pluralism, verbalisera och samtala om konst på ett nytt sätt.
Bästa möjliga resultat efter en feedbackomgång, säger Liz Lerman, är när den som fått feedback längtar efter att få gå tillbaka för att fortsätta att arbeta. 

På Herberger Institute for Design and the Arts, Arizona State University undervisar idag Liz Lerman i Critical Repsonse Process, konstnärlig forskning, skärningspunkten mellan konst och vetenskap samt skapandet av narrativ inom dans vid institutioner.
Det finns många olika lärsituationer där feedback används och många olika metoder för feedback, med det gemensamma att de alla försöker svara på artisters behov och efterfrågan av stimulerande och utvecklande feedback.

Läs mer här: www.lizlerman.com/critical-response-process/

Se mer av Liz Lermans arbete:
https://vimeo.com/150809357
https://vimeo.com/117573775
https://vimeo.com/lizlerman


Vem kan söka?

Professionella artister/konstnärliga utövare samt övriga som arbetar med feedback inom konstnärliga områden. Om du blir antagen får du en inloggning till Kulturakademins lärplattform Learnster, där du kan förbereda dig genom att ta del av en kort introduktionsfilm om Critical Response Process.


Viktigt att veta!

Föreläsningen/workshopen är på plats i Göteborg och hålls på engelska. Efter föreläsningen hålls ett nätverkande mingel. Lokal meddelas senare.
OBS! Skriv med i motiveringen i din ansökan om du önskar delta på minglet.

Frågor om föreläsningen?

Varmt välkommen att kontakta Sassa Wickman, sassa@kulturakademin.com.

 

Foto Liz: Lise Metzger

Föreläsare

Liz Lerman

Liz Lerman är koreograf, dansare, författare, lärare och föreläsare. Hon har under de senaste fyra decennierna gjort sin konstnärliga forskning personlig, rolig, intellektuellt levande och relevant för vår samtid. En viktig aspekt av hennes konstnärskap är att hon öppnar upp sin process för alla, vilket resulterar i både forskning och erfarenheter som är deltagande, relevanta, angelägna och användbara av andra. Lerman’s feedbackmetod Critical Response Process (CRP) är en idag vida spridd metod för att hantera reflektion kring kreativa processer och lärande.

Läs mer här: lizlerman.com

Foto: Lise Metzger

Dela:
Skriv ut
Datum
17 okt 2023
Tid

Föreläsning/workshop kl. 14.00-15.30
Efterföljande mingel kl. 15.30-17.00

Aktivitet
Föreläsning
Föreläsare
Liz Lerman
Målgrupp
För artister och konstnärliga utövare samt övriga som arbetar med feedback inom konstnärliga områden
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Antagning sker löpande.
Språk
Engelska
Plats
HDK-Valand
Vasagatan 50 - aulan högst upp i huset
411 37 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
12 okt 2023

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.