fbpx Bygg och laga din egen effektpedal - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Bygg och laga din egen effektpedal

Workshop i Halmstad - för musiker, ljudtekniker och scenpersonal som vill lära sig mer om effektpedalerI samarbete med Region Halland och Dramalogen

En workshop i pedalbyggande med Albin Roslund från Moody pedals.

Kursen riktar sig till musiker, ljudtekniker och scenpersonal som vill veta mer om elektroniken inuti ljudeffekter. Syftet och målet med kursen är du ska lära dig serva din utrustning och få grundläggande lödkunskaper. Du får dessutom en pedal som du byggt själv med dig hem! Inga förkunskaper krävs!

Kursen består av en kort teoretisk del och en praktisk del. I den teoretiska delen diskuterar vi vad en gitarrsignal är i teknisk mening och hur effekter påverkar den. Vi går igenom grundläggande begrepp inom elektronik och de vanligaste komponenternas funktion och symboler. Därefter följer en praktisk del där du bygger en pedal med handledning av Albin.

Du utgår från ett kretskort och komponenter som fästs på detta. Kortet monteras i en metallåda och kontroller och switchar ansluts. Alla har en fungerande pedal med sig hem.

Kurstid: ca. 5 timmar. Max antal deltagare: 12 st.

Kursledare: Albin Roslund från Moody pedals

Jag startade firman Moody Sounds för närmare 15 år sedan och sedan starten har jag riktat mig till musiker och gitarrister som vill serva sin utrustning eller bygga egna gitarreffekter. Under resan har jag hunnit med en del annat, som att ha en liten musikaffär i Skåne, men webbutiken med elektronik och delar till pedalbygge, har varit med hela tiden. Idag håller jag till på Öland och workshopen i pedalbygge ger jag i hela Sverige, ibland utomlands. 
 
Jag gillar både teori och praktik och det är en av anledningarna till att pedalbygge är skoj. Efter en del räknande går det att omsätta det teoretiska i praktiken. Förhoppningsvis går det att förutsäga hur en viss krets ska låta och man får mer kontroll över vad som sker. "Matematik och formler blir ljud" skulle man lite skämtsamt kunna säga. 

Efter den här workshopen tror jag att du kommer över tröskeln för att börja fixa med elektronik. Du kommer att känna dig mer bekant med ord och begrepp från elektroniken som vi har runt omkring oss hela tiden - kilowatt, resistor, transistor osv. 
Kanske kan du laga telekabeln istället för att den hamnar på tippen?
Kanske kan man modifiera sin distpedal så att den låter mer som det var tänkt?

Dela:
Skriv ut
Datum
26 feb 2023
Tid

Kl. 10-15 inkl. kortare lunchpaus

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare: Albin Roslund från Moody pedals
Målgrupp
Yrkesverksamma musiker, ljudtekniker och scenpersonal
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
12 st
Plats
Dramalogen
Larsfridsvägen 9
302 50 HALMSTAD
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
12 feb 2023

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.