fbpx Bara börja! - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Bara börja!

Inspirationskurs för skådespelare i att skriva med Paula McManusKulturakademin i samarbete med TeaterAlliansen

OBS! ÄNDRADE DATUM!

Kursbeskrivning

Har du suttit där med ett tomt dokument framför dig utan att få ned ens en halv A4? Får du prestationsångest utan att ens ha börjat? Är du skådespelare som drömmer om att få skriva själv? Det handlar om att våga. Och bara börja!

Som skådespelare har du en massa kunskap från golvet. Du kan dramaturgi. Du vet hur en berättelse kan berättas. Du har spelat en rad olika karaktärer. Du har en massa idéer. Du har timmar av praktisk erfarenhet som du skulle kunna använda i ditt skrivande.
Under kursen jobbar gruppen med att improvisera och skriva om vartannat. Ambitionen är att inte värdera utan låta texten komma, hur den än låter och ser ut. Deltagarna tar hjälp av varandra genom att improvisera kring texten och karaktärerna. Det blir ett skapande och skissande som tar ut svängarna. Det ska inte bli bra på en gång utan det handlar om att hitta något att bygga vidare på. Som kan bli nåt.
Kursens syfte och mål är att du ska våga börja skriva, våga lita till din egen ton och din egen stil. Och att hitta fram till ett flöde utan prestation och med stor lust.

Kursen är på bas/medelnivå. Träffarna sker delvis online via Zoom, delvis i lokal i Göteborg.

Kursledare

Paula McManus

Paula McManus har arbetat som skådespelare i drygt 25 år. Hon började i den fria gruppen Svea Dräng och var därefter en kort tid på Stockholms Improvisationsteater, där hon förälskade sig i improvisationsteaterns grundtankar. Efter att ha jobbat som programledare för Bullen 1996-1997 hamnade hon på Stockholms Stadsteater i föreställningen Doktor Kokos Kärlekslaboratorium. Det var också där hon skrev sin allra första dramatiska text. Till dags dato har hon skrivit ett 15-tal pjäser samt material för radio och tv. Hennes ingång till skrivandet är temat, publiken och att skriva för skådespelare.

Foto: ung scen/öst

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
23 okt 2022
Till:
05 dec 2022
Tid

Söndag och måndag 23 och 24 oktober kl. 10-17, Esperantoscenen i Göteborg
Fredag 28 oktober kl. 9-12, online via Zoom
Torsdag 10 november kl. 9-12, online via Zoom
Torsdag 17 november kl. 9-12, online via Zoom
Söndag och måndag 4 och 5 december kl. 10-17, Esperantoscenen i Göteborg

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Paula McManus
Målgrupp
Skådespelare
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
8 st
Plats
Esperantoscenen (gamla Teater UNO)
Esperantoplatsen 7
411 19 Göteborg och online
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
05 okt 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.