fbpx Banbrytande scenkonst - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Banbrytande scenkonst

– inspiration, praktiska verktyg och handlingsplan för att ta din scenkonst till nya höjderKursen är producerad av Kulturakademin med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och Region Halland

Röster från tidigare deltagare:
"Sofie är en fantastisk lärare, upplägget var jättebra, informationen var relevant och värdefull. Bästa onlinekursen jag tagit del av!"
"Så mycket relevant och inspirerande innehåll & kunskap. Jag gillade att det var så väl utnyttjad tid där Sofie använde varje mening till att dela med sig av värdefulla kunskaper och erfarenheter. Hon var också så väldigt engagerad och inspirerande! Högsta betyg till henne utan tvekan!"
"Väldigt proffsig kurs med Sofie Marin som levererar mängder av matnyttig info på ett engagerat och inspirerande sätt!"
"Tycker jag har gått många kurser, men den här var den bästa och mest inspirerande med många handfasta tips. En otroligt bra kurs!"

 

Kursbeskrivning

Gör dig redo för framtiden med vår intensiva onlinekurs där vi dyker djupt in i de senaste innovationerna inom scenkonst. Under två spännande halvdagar får du ta del av dels en framtidsinriktad föreläsning som täcker det mest banbrytande inom immersiv och högteknologisk scenkonst, dels en interaktiv workshop där du tillsammans med andra deltagare utforskar praktiska tillämpningar av dessa teknologier.

Syftet med kursen är att konkretisera det som ofta blir abstrakt när det gäller teknik och framtidsspaningar. Målet är att du lämnar med ny inspiration, praktiska verktyg och en tydlig handlingsplan för att ta din scenkonst till nya höjder. 
För att verkligen skräddarsy din upplevelse, inkluderar kursen en timmes individuell coachning med den erfarna kursledaren Sofie Marin. Sofie hjälper dig att konkretisera och tillämpa de nyvunna insikterna direkt i ditt arbete, utifrån dina unika behov och mål.

Kursen omfattar två halvdagar, där Sofie under första dagen tar med dig på en spaning in i scenkonstens framtid. Inför dag två ska du ha reflekterat kring några frågor innan du möter övriga deltagare, för att workshopa och brainstorma tillsammans. I workshopen ingår att ta fram en egen plan för säsongen 24/25 och sätta upp mål med konkreta åtgärder.


Innehåll

Dag 1 - interaktiv föreläsning med Sofie Marin

 • Spaning om framtiden, varför är det viktigt?
 • Spaningar med exempel från scenkonstområdet.
 • Hemuppgift till dag 2: Vad känns relevant för dig och hur skulle en framtida satsning kunna se ut?

Dag 2 - workshop

 • Workshop i grupp där möjlighet finns att utbyta och djupdyka ner i olika scenarier inom scenkonst och utforska dem tillsammans, samt brainstorma med varandra i rundabordssamtal under vägledning från kursledaren.
 • Identifiera vad du behöver och vad du kan göra för att komma vidare och ta nästa steg.
 • Konkretisera en egen plan säsongen 24/25 med åtgärdspunkter, samt sätta upp mål för att kunna integrera planen i din verksamhet.
 • Du kommer under workshopen få en ifyllnadsbar säsongsplan 2024/25 för att börja planera in VAD du vill göra och till NÄR. Denna plan ligger sedan som underlag till din individuella coachning med kursledaren där du får berätta om insikter, reflektioner och tankar framåt.

  + en timmes individuell skräddarsydd coachning


Vem kan söka?

Professionellt yrkesverksamma inom scenkonstområdet som är nyfikna på ny teknik och digital innovation.


Viktigt att veta!

 • OBS! I motiveringen i din ansökan, ange vilken framtida teknik du är mest intresserad av, t ex AI, web3/metaverse, Robotics, VR/AR etc
 • Om du blir antagen till kursen får du en inloggning till Kulturakademins lärplattform Learnster, där allt kursmaterial finns samlat
 • Kursen är kostnadsfri men vid sen avbokning debiteras du en frånvaroavgift på 500 kr


Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Sassa Wickman, sassa@kulturakademin.com.

 

Bilden ovan är från föreställningen "The most human" av Robin Jonsson.
Ludvig Daae är människan och roboten heter Alex.
Foto: Chrisander Brun.

 

Kursledare

Sofie Marin

Sofie Marin, grundare och VD för Arts Dynamics, har sin bakgrund inom scenkonst- och musikområdet (från bland annat Dramaten, Kungliga Operan, Folkoperan, Malmö musikteater och STIM) och är kulturstrateg, rådgivare och konsult. Sofie hjälper kreativa frilansare, företagare och entreprenörer inom konst och kultur att digitalisera, marknadsföra och växa. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare och moderator med mångårig chefs- och ledarerfarenhet inom kulturella och kreativa branscher i Sverige och internationellt. Sofies specialitet är gränslandet mellan konstnärskap, företagande, digitalisering och ny teknologi.
Läs mer om Arts Dynamics här: www.artsdynamics.com.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
14 aug 2024
Till:
15 aug 2024
Tid

Via Zoom kl. 13.00-17.00 (inklusive pauser) båda dagarna

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Sofie Marin
Målgrupp
Professionellt yrkesverksamma inom scenkonstområdet som är nyfikna på ny teknik och digital innovation
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Ansökningar antas löpande under juni (semesterstängt under juli). Sista ansökningsdag: 1 augusti
Språk
Svenska
Antal platser
15 st
Plats
Online

Online
Ansök senast
01 aug 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto