fbpx Att sälja på nätet - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Att sälja på nätet

Så bygger du en lönsam närvaro på nätet!Kursbeskrivning

Kursen syftar till att du som deltagare ska få en orientering och fördjupning i hur du på bästa sätt kan nå en lyckad försäljning på nätet.
Målet är att du efter genomgången kurs ska ha ett brett beslutsunderlag för ditt eget val av framtida strategi. 
Du kommer få kunskap och verktyg i hur du bygger en professionell närvaro på nätet för en lönsam säljsatsning oavsett kanalval, samt fördelar och nackdelar med de vanligaste kanalerna. 

Du får även ta del av exempel från lyckade satsningar i ett flertal kreativa branscher. 

I kursen ingår flera övningar och uppgifter där du bland annat ska kartlägga närliggande verksamheter, fundera över vilka mål du har, hur mycket du vill satsa av din egen tid och vilka resurser du har. Genom din egen research och möjlighet till fördjupning i ett antal workshops, får du ökad förståelse för vilken insats som krävs och hur du vill satsa i framtiden för att lyckas bättre med att sälja på nätet.

Kursen består av förinspelade filmer i kapitelform samt workshops via Zoom.

Ur innehållet:

- Vad innebär försäljning på nätet?
- Personligt varumärke
- Vad du kan erbjuda utifrån din bransch
- Hur du paketerar dig
- Strategisk plan för ditt säljarbete
- Marknadsföring 
- Betalningsmodeller
- Mål och slutsatser för egen del
- Övningar, uppgifter och tips
- Checklistor
- Workshops med kursledare och extern expertis

Tidsåtgång:

Kursen omfattar ca 32 timmar av eget arbete + 9 timmar av videomöten. Kursen innehåller ca 231 minuter videomaterial samt flertalet övningar och uppgifter. Material och uppgifter ska du vara klar med fram till de olika workshoptillfällena.

Digitala workshops över Zoom:

  • 6 april 09.00 - 10.30 – Lära känna gruppen samt genomgång av kursen i läroplattformen
  • 4 maj 09.30 – 12.00 – Workshop 1
  • 11 maj 09.30 – 12.00 – Workshop 2
  • 18 maj 09.30 – 12.00 – Workshop 3

 

Röster från tidigare deltagare:

"Det var en superbra kurs! Med bred överblick av marknadsföring och med inspirerande tilltal. Ta tillfället och gå den!"

"Ulla-Lisa är en inspirerande och engagerad föreläsare som verkligen bryr sig om deltagarna. Det uppskattar jag enormt!"

"Kursen är gedigen och bra byggd på nätet, överskådlig och effektiv! Mycket bra kursledning med stor erfarenhet."

"Kursen tog upp många detaljer och aspekter som man lätt missar om man försöker sätta sig in i online försäljning på egen hand."

"Ulla-Lisa Thordén utmanade och uppmuntrade oss till unik marknadsföring av oss själva. Tycker att kursen har varit oerhört lärorik och inspirerande!"

"En jättebra kurs med matnyttig info som du direkt kan använda dig av."

"Tack för en jättebra kurs! Tacka kursledarna i alla tonarter, så personligt engagerade och intresserade och kunniga och erfarna! Det var en fröjd. En fingertoppskänsla hos dem, de fångade upp oss deltagare där vi satt i våra små rutor på skärmen, bra jobbat!"

Kursledare

Kursledare: Ulla-Lisa Thordén

Ulla-Lisa Thordén är säljtränare, författare och en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom området sälj, särskilt för specialister och kulturskapare som inte känner igen sig i en traditionell säljarroll. Hon har mångårig erfarenhet från ledande positioner och att starta och utveckla företag med hjälp av medarbetarnas engagemang. Under åren 2009-2013 var hon en av nio EU ambassadörer för kvinnors företagande utsedd av Tillväxtverket. Sedan 2001 driver hon Republic Consulting AB med fokus på sälj-och kundkommunikation för kunder som vill utveckla nya kundrelationer och fördjupa de befintliga. En av hennes böcker, ”Sälj dig själv och ta betalt!” blev Årets Säljbok, ”Luspank och idérik - överlevnadsguide för säljskygga kulturskapare" blev nominerad till årets marknadsföringsbok liksom hennes senaste bok ”Möt kunden öga mot öga – nyckeln till lönsamma uppdrag genom VIVA!-modellen” (alla specialskrivna just för säljskygga).

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
04 apr 2022
Till:
31 maj 2022
Tid

Digitala workshops över Zoom:

6 april (onsdag) 09.00 - 10.30 – Lära känna gruppen samt genomgång av kursen i plattformen
4 maj (onsdag) (09.30 – 12.00) – Workshop 1
11 maj (onsdag) (09.30 – 12.00) – Workshop 2
18 maj (onsdag) (09.30 – 12.00) – Workshop 3

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Ulla-Lisa Thordén
Målgrupp
Du som arbetar inom scenkonst, musik, audiovisuella medier samt bild & form och vill fördjupa dig och få strategier i hur du på bästa sätt lyckas sälja på nätet.
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
30 st
Plats
Webben

Learnster
Ansök senast
03 apr 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.