fbpx Arts Dynamics - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Arts Dynamics

- skräddarsydd rådgivning, individuell feedback och coachning för kulturentreprenörerOmdömen från tidigare deltagare:
"Så fint att det äntligen kan vara kul att tänka på konst och business i samma andetag! Att fokusera på det kreativa i att driva sin verksamhet framåt. Fantastiskt bra upplägg och engagemang! Sofie är verkligen helt underbart bra!"

"Under Sofies kunniga coachning får du alla verktyg du behöver för att inte bara överleva utan också utvecklas som frilansare i kultursektorn.”

"Kulturakademin och Sofie Marin har skapat en djupt transformerande och otroligt professionell kurs som ger material och inre växande för hela resten av karriären.”

”Jag rekommenderar kursen till alla som arbetar med kultur och vill få ett mer professionellt förhållningssätt till sig själv och sitt kulturutövande. Kursen ger mängder med verktyg och inspiration för att kunna leva på sin konst."

Kursbeskrivning

Arts Dynamics är kursen för dig som vill ställa om digitalt, få konstnärligt anpassade strategier och fördjupande verktyg i ditt entreprenörskap för att kunna leva på din konst. Under hösten får du möjlighet att på ett enkelt, intuitivt och strukturerat sätt arbeta igenom alla delar av din konstnärliga verksamhet, med särskilt fokus på digital omställning, och hur du kan hitta nya möjligheter i tider av stor förändring. 
Kursen är skräddarsydd för professionella kulturentreprenörer inom scenkonst, musik, audiovisuell media samt bild och form. Förutom att jobba med ditt varumärke, din marknadsföring, lansering och planering ingår även rådgivning, individuell feedback och coachning. 

Arts Dynamics metodik utgår från dig som kreatör, och dina naturliga talanger och styrkor. Därtill får du konstnärligt anpassade strategier, processer och verktyg för att hjälpa dig som enskild eller som team att skapa, genomföra och nå uppsatta mål och milstolpar de kommande 12 månaderna. Syftet med utbildningen är att du ska hitta en rytm i ditt företagande som är lätt att följa, och bidrar till att skapa ekonomisk stabilitet för många år framåt. Vi tittar också på internationella strategier samt framtidstrender.

Hemuppgifter förekommer mellan varje kurstillfälle. 


Kursinnehåll - med reservation för ändringar
                                      

14/9                 Varumärke - du, dina projekt och ditt företag                          

28/9                 Definiera kund/målgrupp - olika hattar, olika intäkter                          

12/10               Digitalt skapande - olika sätt att skapa intäkter online

26/10               Digital marknadsföring - värdecykeln och strategi 

16/11               Partnerskap och Vinnande Allianser

30/11               Lanseringskampanj - strategi och optimering

14/12              2023 - planering med 8 löften

 

Tid: onsdagar från och med 14 september via Zoom kl. 14-15.30 om inget annat anges

Datum i september:
14 och 28

Datum i oktober:
12 och 26

Datum i november:
16 och 30

Datum i december:
14

Därtill individuell feedback 1h/deltagare samt möjlighet till löpande feedback i grupp i samband med träffarna.

Möjlighet finns att boka extra rådgivning i privat regi till rabatterat pris under kursens gång. Kontakta kursledaren direkt för mer information. 

Individuell coachning: 1.500:- som betalas vid antagning.

 

 

Kursledare

Sofie Marin

Sofie Marin har 25 års chefs- och ledarerfarenhet inom kulturella och kreativa näringar. Hon är verksam som grundare/VD för EdTech-företaget Arts Dynamics samt Londonbaserade produktions- och kommunikationsföretaget From Sweden Productions. Därutöver har Sofie flertalet styrelseuppdrag, inkl. ledamot i Gehrmans Musikförslag, vänföreningen Folkoperans Vänner och styrelseordförande för insamlingsstiftelsen From Sweden Foundation.

Sofie har också hållit ett flertal kurser för Kulturakademin.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
14 sep 2022
Till:
14 dec 2022
Tid

Onsdagar kl. 14-15.30 om inget annat anges

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Sofie Marin
Målgrupp
För dig som är professionellt yrkesverksam inom scenkonst, musik, audiovisuell media samt bild och form. Kursen är på medel/avancerad nivå och vänder sig till dig som känner att du vill utveckla ditt konstnärliga företag ett steg längre.
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Varje lektion är 90 minuter. Lektioner sker via Zoom. Kamera på under lektioner, och vid dator så att du kan föra anteckningar och medverka aktivt under lektionerna. OBS! Kostnad individuell coachning 1.500:-.
Språk
Svenska och till viss del engelska
Antal platser
30 st
Plats
Online

Ansök senast
08 sep 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.