fbpx ACTION BASED CHOREOGRAPHY - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

ACTION BASED CHOREOGRAPHY

Dansworkshop med Lidia WosKulturakademin i samarbete med Dansalliansen och Danscentrum Väst

Kursbeskrivning

”Jag startar dagen med en klass som är baserad på den klassiska balettens grunder men med en modern twist. För mig är det viktigt att det finns ett bra flöde i övningarna och att arbeta organiskt med hela kroppen. Jag fokuserar mycket på kvaliteten i varje enskild rörelse. En viktig aspekt med klassen är att vi ska bli uppvärmda och redo för resten av dagens övningar.
I workshopen kommer vi sedan att arbeta med material från några av mina tidigare koreografier för att deltagarna ska få en känsla för mitt rörelsespråk. Vi arbetar vidare med kreativt skapande där vi provar på olika sätt att skapa ett rörelsematerial. I mitt koreograferande tar jag ofta min utgångspunkt i vardagliga rörelser och situationer. Jag använder en egen metod som är baserad på aktioner eller handlingar. För mig handlar det om att utgå från och plocka fram det naturliga rörelsespråk som alla har och dagligen använder. Allt kan omvandlas till koreografi. För mig är det koreografiska hantverket mycket viktigt och jag lägger stor vikt vid alla små detaljer.
Jag tycker också att det är spännande att testa olika sätt att förhålla sig till rummet, scenografi och olika objekt. Kroppsmedvetenhet och scennärvaro är komponenter som hela tiden är närvarande.
Jag utlovar en inspirerande upplevelse fylld av lust, glädje, och kärlek till dansen och rörelsen som uttrycksmedel.”

Lidia Wos

 

Foto: Nelson Rodriguez Smith

Kursledare

Lidia Wos

Lidia Wos är frilansande dansare och koreograf med över 25 års erfarenhet från olika danskompanier och institutioner i bland annat Sverige, Polen, Tjeckien, Nederländerna och USA. Under sin karriär har hon mött ett mycket stort antal koreografer, dansare, pedagoger och klasslärare. Hon har arbetat med allt från klassisk balett och drama­tisk teater till modern konceptuell dans och samtida dansteater. Baserat på sina er­farenheter har Lidia utvecklat en egen arbetsmetod och stil som bygger på ett organ­iskt rörelsespråk, lustfylld uppfinningsrikedom och respekt för sin omgivning. Detta är något som genomsyrar såväl hennes eget skapande som hennes undervisning.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
05 nov 2019
Till:
07 nov 2019
Tid

09.30 - 11.00  Klass
11.15 - 13.15  Workshop 
13.15 - 14 00  Lunch
14.00 - 16.00  Workshop

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Lidia Wos
Målgrupp
Professionella dansare och koreografer
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Antal platser
15 st
Plats
Danscentrum Väst
Ärlegatan 3
414 57 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
27 okt 2019

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.