fbpx Workshop i intimitet för scen, tv och film - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Workshop i intimitet för scen, tv och film

För skådespelare och regissörer



Kursbeskrivning

De senaste åren har synen på arbetet med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ, mental hälsa och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

Denna workshop är för skådespelare och regissörer som vill utforska nya sätt att arbeta med intima scener och ger en introduktion till samarbetet mellan intimitetskoordinator-skådespelare-regissör. Kursen innehåller två delar; en föreläsningsdel och en praktisk del. Under föreläsningsdelen kommer du få utforska hur du skapar ett tydligt ramverk för intima scener och hur samarbetet med en intimitetskoordinator fungerar. Under den praktiska delen kommer du få utforska samtycke, personliga gränser och intimitetskoreografi utifrån en given text.

Syftet med den här tvådagarskursen är att utforska begreppen intimitet, samtycke och personliga gränser och hur detta ställs i relation till visioner och konstnärliga val.
Målet är att du efter kursens teoretiska och praktiska övningar har fått en fördjupad förståelse för ditt eget förhållande till intimscener, förståelse för hur arbetet med en intimitetskoordinator går till och nya verktyg för att kunna hantera framtida intimscener.

Under en av dagarna gästas vi en halvdag av regissör Goran Kapetanovic för att tillsammans med Malin prata om deras arbetsprocess på TV Serien Knutby (cmore/TV4).


OBS! Ingen nakenhet eller simulerat sex kommer förekomma under workshopen.

Kursledare

Malin B. Erikson

Malin B. Erikson introducerade intimitetskoordinering till Sverige som landets första intimitetskoordinator efter att ha utbildat sig hos pionjären Ita O’Brien. Malin ingår idag i ett nätverk av intimitetskoordinatorer från olika delar i världen där hon aktivt arbetar för att implementera och utveckla intimitetskoordinatorns roll och standarder & protokoll.
Till hennes repertoar finns bla. Snabba Cash (Netflix), Vinterviken (Netflix), Knutby (TV4/C More), musikvideon Moth To A Falme med The Weeknd & Swedish Housemaffia (Pine) och produktioner på Riksteater, KulturhusetStadsteatern, Göteborgs Stadsteater och Uppsala Stadsteater.
Malin är medgrundare till Nordic Intimacy Coordinators och Intimacy Practitioners Guild.

Läs mer på malinberikson.com/intimacy

Foto: Emma Milder

Gästföreläsare: Goran Kapetanović

Goran Kapetanović föddes och växte upp i Sarajevo, men är nu bosatt i Malmö. Som 17 åring flydde han till Sverige 1991 från kriget i dåvarande Jugoslavien. Han är utbildad vid Stockholms konstnärliga högskolas regilinje 2001–2004 och är anställd som adjunkt vid Teaterhögskolan i Malmö.
Han har regisserat kortfilmer som Eko (2004), En familj (2004), Kiruna-Kigali (2012), Flykting 532 (2015), långfilm  Min faster i Sarajevo (2016) och Krig (2017) samt thrillerserien Kalifat (2020). Den som dräper – Mörkret (TV-serie), Knutby ( tv-serie) 2021.
Goran har mottagit över 20 internationella filmpriser. För Kiruna-Kigali vann han bästa kortfilm på Toronto Short Film Festival och blev kortlistad för en Oscar 2013. Min faster i Sarajevo fick sex Guldbaggenomineringar varav han vann priset för bästa regi.

Goran var värd för Sommar i P1 den 29 juli 2021.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
09 feb 2022
Till:
10 feb 2022
Tid

Kl. 9.00 - 16.00

Aktivitet
Kurs/workshop
Kursledare
Malin B. Erikson, Goran Kapetanović
Målgrupp
Professionella skådespelare och regissörer
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Glöm inte att bifoga cv till ansökan samt skriva en motivering till varför du vill gå kursen. Kursen är kostnadsfri.
Språk
Svenska
Antal platser
10 st
Plats
Spinnstudion
Järntorget 7
413 04 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
23 jan 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.