fbpx VP 101 - VP Nordic - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

VP 101 - VP Nordic

– för dig som vill förstå grunderna i Virtual Production (VP)Producerad av Kulturakademin i samarbete med VP Nordic. Med stöd av Film i Väst, Film i Skåne, Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Kursbeskrivning

VP 101 är kursen för dig som vill förstå grunderna i Virtual Production (VP). Vi tar dig igenom VP:s historia, visar tekniken bakom och varför det blivit ett så viktigt verktyg i filmproduktion.

I kursen utforskar vi hur VP förändrar förproduktionen, effektiviserar arbetsflöden och öppnar upp för nya jobb inom branschen. Vi kikar på olika typer av bakgrunder som man använder sig inom VP och varför, allt från från 3D-miljöer till verkliga scener, och ger praktiska tips längs vägen.


Kursinnehåll

  • Historien om VP och dess utveckling.
  • Enkel tekniska översikter 
  • Varför använda VP 
  • Förändringar i förproduktion och arbetsflöden.
  • Nya jobbmöjligheter tack vare VP
  • Tips och tricks för att komma igång.
  • Verkliga case studie 


Vad är Virtuell Produktion?

Virtual Production (VP) är en teknik inom filmproduktion där digitala miljöer skapas och projiceras i realtid på skärmar bakom skådespelaren under inspelningen. Det möjliggör en blandning av verkliga och virtuella element, vilket ger filmskapare större flexibilitet och kreativa möjligheter att visualisera och producera sina verk.

Kursledare

Johannes Skoog and Rasmus Eriksson

Johannes Skoog och Rasmus Eriksson är grundarna av VP Nordic, ett företag som erbjuder flexibla produktionslösningar inom Virtual Production (VP) över hela Skandinavien. De hjälper produktioner att utnyttja VP-tekniken effektivt genom att bistå med budgetering, planering och tekniska lösningar.

I samarbete med Kulturakademin har Rasmus och Johannes, som båda har en bakgrund inom film och TV, delar de med sig av sina kunskaper i VP genom utbildning. Deras partnerskap med Kulturakademin, Film i Väst och Film i Skåne drivs av en vision att höja kunskapsnivån inom branschen och i Västra Götaland. Det syftar också till att frambringa nya perspektiv och innovativa tillvägagångssätt, samtidigt som det bidrar till utvecklingen av mer hållbara och miljövänliga produktionsmetoder.

https://www.vp-nordic.se
https://www.instagram.com/vp_nordic
https://www.linkedin.com/company/vp-nordic

Dela:
Skriv ut
Datum
29 apr 2024
Tid

Klassrummet öppnar: 08.30

Start: 09:00

Slut: 12:00

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Johannes Skoog and Rasmus Eriksson
Målgrupp
Alla intresserade med fokus på filmskapare (prod, design, foto, speldesign, ljus, ljud etc)
Övrigt
FÖRST TILL KVARN!!! Kursen genomförs vid två tillfällen, både den 29:e och den 30:e april. Du väljer själv till vilken av kurserna du vill anmäla dig till i vår kurskatalog.
Språk
Svenska
Plats
Online över Zoom

Online
Anmäl senast
28 apr 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.