fbpx Stress och oroshantering (självstudier) - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Stress och oroshantering (självstudier)

En webbkurs du gör helt på egen handKursen är producerad av Kulturakademin i samarbete med pe3 företagshälsa. Aktiviteten är delfinansierad av Regionutvecklingsnämnden, Västra Götaland, inom ramen för projektet Det livslånga lärandet i en digital miljö.

Syftet med kursen är att du som individ skall få tillgång till mer forskningsbaserad kunskap om stress och oro och hur detta kan påverka dig både fysiskt och psykiskt. Därutöver ger den dig tips på en rad olika verktyg och strategier du kan använda dig av för att hantera de känslor och tankar som många gånger följer med stress och oro.

De verktyg som presenteras har sin grund i kognitiv beteendeterapeutisk metodik och forskning kring mindfulness. Med kursen följer också PDF-material du kan använda när du själv vill arbeta med övningarna som presenteras i de olika avsnitten. Ett tips är att börja med att se över dina egna beteendemönster för att se om det här finns något du skulle kunna göra annorlunda för att få en mer hälsofrämjande situation på sikt. 

Den här kursen gör du för dig själv och helt i egen takt. Kursen innehåller flera videoklipp, övningar och PDF:er att ladda ned. Tips på bra böcker, appar och övningar hittar du i slutet av kursen.

Ta dig tid att gå igenom kursen i egen takt från din dator, läsplatta eller telefon.

Kursens totala längd är 43 minuter, uppdelade i 4 filmade kapitel. Kursmaterial bifogas innehållande övningar att göra själv.

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Utsagor från tidigare deltagare:

”Många bra verktyg utöver de allra vanligaste för att hantera sin stress men framförallt för att se mönster i sitt beteende för att se vad som kan vara utlösande faktorer.”

”Fick många olika nya verktyg och sätt att tänka kring stress och oro, kommer definitivt använda mig av dessa i framtiden.”

”Kursen var lättlyssnad med enkla, konkreta råd i föreläsningarna.”

”Jag kunde gå tillbaka och lyssna igen, samt ta några kapitel i taget så att det inte blev för mycket information på en gång.”

”Jag anser att Kulturakademin har oerhört många bra kurser. Det här var en av dem.”

Kursledare

Beteendevetare: Katarina Larsson

Katarina Larsson arbetar som beteendevetare på Pe3 företagshälsa och har lång erfarenhet av arbete med såväl grupp- och individinsatser som konsultarbete på organisationsnivå. Då en av de största utmaningarna inom det moderna yrkeslivet är upplevd stress är detta också ett av de områden hon anlitas mest inom både för stöd till individer men också till grupper.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
11 okt 2021
Till:
30 jun 2024
Tid

Eftersom kursen bygger på självstudier, antar vi ansökningar allt eftersom de kommer in om de uppfyller våra grundkriterier.

När du blivit antagen bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet. Kursen sparas även i din profil så att du kan gå den hur många gånger du vill.

Aktivitet
Självstudier
Kursledare
Katarina Larsson
Målgrupp
Du som önskar få verktyg att hantera stress och oro.
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Löpande antagning – Antagningarna till kursen sker löpande under perioden.
Språk
Svenska
Plats
Webben

Learnster
Ansök senast
23 jun 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto