Kursen är producerad av Kulturakademin i samarbete med pe3 företagshälsa. Aktiviteten är delfinansierad av Regionutvecklingsnämnden, Västra Götaland, inom ramen för projektet Det livslånga lärandet i en digital miljö.
Syftet med kursen är att du som individ skall få tillgång till mer forskningsbaserad kunskap om stress och oro och hur detta kan påverka dig både fysiskt och psykiskt. Därutöver ger den dig tips på en rad olika verktyg och strategier du kan använda dig av för att hantera de känslor och tankar som många gånger följer med stress och oro.
De verktyg som presenteras har sin grund i kognitiv beteendeterapeutisk metodik och forskning kring mindfulness. Med kursen följer också PDF-material du kan använda när du själv vill arbeta med övningarna som presenteras i de olika avsnitten. Ett tips är att börja med att se över dina egna beteendemönster för att se om det här finns något du skulle kunna göra annorlunda för att få en mer hälsofrämjande situation på sikt.
Den här kursen gör du för dig själv och helt i egen takt. Kursen innehåller flera videoklipp, övningar och PDF:er att ladda ned. Tips på bra böcker, appar och övningar hittar du i slutet av kursen.
Ta dig tid att gå igenom kursen i egen takt från din dator, läsplatta eller telefon.
Kursens totala längd är 43 minuter, uppdelade i 4 filmade kapitel. Kursmaterial bifogas innehållande övningar att göra själv.
Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.
”Många bra verktyg utöver de allra vanligaste för att hantera sin stress men framförallt för att se mönster i sitt beteende för att se vad som kan vara utlösande faktorer.”
”Fick många olika nya verktyg och sätt att tänka kring stress och oro, kommer definitivt använda mig av dessa i framtiden.”
”Kursen var lättlyssnad med enkla, konkreta råd i föreläsningarna.”
”Jag kunde gå tillbaka och lyssna igen, samt ta några kapitel i taget så att det inte blev för mycket information på en gång.”
”Jag anser att Kulturakademin har oerhört många bra kurser. Det här var en av dem.”
Katarina Larsson arbetar som beteendevetare på Pe3 företagshälsa och har lång erfarenhet av arbete med såväl grupp- och individinsatser som konsultarbete på organisationsnivå. Då en av de största utmaningarna inom det moderna yrkeslivet är upplevd stress är detta också ett av de områden hon anlitas mest inom både för stöd till individer men också till grupper.
Eftersom kursen bygger på självstudier, antar vi ansökningar allt eftersom de kommer in om de uppfyller våra grundkriterier.
När du blivit antagen bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet. Kursen sparas även i din profil så att du kan gå den hur många gånger du vill.
Sista ansökningsdatum har passerat.