fbpx MASTERCLASS MED FILMKLIPPAREN LENA RUNGE - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Anmälan

MASTERCLASS MED FILMKLIPPAREN LENA RUNGE

Om självledarskap hos filmare och konsten att ge feedback i postproduktionen


Kulturakademin och WIFT VÄST i samarbete med Film i Väst

Film är ett kreativt samarbete och bygger på att skapa en tillitsfull ensemble. Vi blir både den starkaste och svagaste länken i de olika filmteamen. Det får konsekvenser hur Filmen kommer bli och hur den sen kan nå sin publik.

Möt Lena Runge i ett samtal om hennes arbete kring klippningens process och om konstnärligt skapande genom film. 

 - Självledarskap som filmare och konsten att ge Feedback i postproduktion är något som jag vill delge under denna föreläsning. Feedbackens möjlighet att lyfta en film till att förbättras och fördjupas. När, hur och vad den skall innefatta för att den skall vara behjälplig. Metoden för Feedback kan naturligtvis även användas i förproduktion och under inspelning. Jag brukar den i min egen arbetsmetod.

Program

16.30 - 17.00 Registrering och fika
17.00 - 18.00 Masterclass med Lena Runge

 

Föreläsare

Föreläsare: Lena Runge

Lena Runge har varit verksam som klippare i 30 år och har senast klippt ”The Wife” med Glenn Close som belönades med en Golden Globe för bästa huvudroll i filmen.

Hon är känd för många fler insatser, bland annat för Agneta Fagerström Olssons SVT dramaserien ”Hammarkullen”, som fick Prix Italia; för Björn Runges spelfilm ”Om Jag Vänder mig Om”, som fick Silver Björnen och Blaue Engeln i Berlin samt 4 Guldbaggar; för Michael Marcimans SVT dramaserien ”Det Brinner”.

Under senare tider har hon verkat som dramaturg på bland annat Johannes Nyholms ”Jätten” och Theresa Traoré Dahlberg ”Ouaga Girls”. Hon arbetar dessutom som terapeut.

Dela:
Datum
08 maj 2019
Tid

16.30 - 18.00

Aktivitet
Föreläsning
Föreläsare
Lena Runge
Målgrupp
Alla intresserade
Övrigt
Begränsat antal platser (säkra din plats genom att anmäla dig så snart som möjligt). Till denna aktivitet görs ingen uttagning, du behöver dock anmäla dig för att få en plats. OBSERVERA att Kulturakademin från och med 1 januari 2019 behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 300 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Plats
Film i väst "SHOWROOM"
Kungsgatan 7b
41119 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
07 maj 2019

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.