fbpx Webbkurs i intimitet på scen, tv och film - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Webbkurs i intimitet på scen, tv och film



Kulturakademin i samarbete med Teateralliansen

Kursbeskrivning

Den här kursen är för dig som jobbar med film, tv eller scenkonst och vill få en bättre förståelse för hur du kan skapa en bättre arbetsmiljö när det kommer till intima scener. Fokus ligger på den del som rör allt det förändringsarbete som du kan göra i det egna arbetet och på din arbetsplats men vi kommer också beröra de metoder och arbetssätt som ingår i den nya yrkesrollen intimitetskoordinator.

Syftet med den här kursen är att du ska få kunskap och förståelse för hur vi, inom scenkonst, tv och film, har möjlighet att förändra arbetet med intima scener till ett tryggare och säkrare sätt för alla inblandade. Målet är att du, efter denna kurs, ska ha fått verktyg, ett språk och en tydlig struktur som du kan ta med dig i ditt arbetsliv.

Upplägg

Kursen består av förinspelade filmer som du tar del av online, tre stycken Zoom-träffar med kursledaren och övriga deltagare samt skriftliga och filmade inlämningsuppgifter att arbeta med mellan träffarna. Vi går igenom olika etiska riktlinjer, ramverk och metoder och där du som deltagare kommer studera intima scener, göra case studies och delta i gruppsamtalen via Zoom.

  • Kursen innehåller fem delmoment som berör olika teman:
  • Att arbeta utifrån etiska riktlinjer
  • Skapa en tryggare arbetsmiljö genom transparens och tydlig struktur
  • Applicera etiska riktlinjer i en case study
  • Skapa en checklista för intima scener ur arbetsmiljösynpunkt
  • Utifrån ett givet scenario från audition till slutproduktion/postproduktion applicera den kunskap du fått under kursen
     

OBSERVERA att kursen inte är en utbildning till att bli intimitetskoordinator.

Zoom-träffar:

17/11 kl 09.30-12.00 

27/11 kl 10.00-12.00 

15/12 kl 09.00-12.00 


Bakgrund

Fram till för drygt ett år sedan fanns det ingen metod eller ramverk för arbetet med intimitet, simulerat sex och nakenhet på scen, tv och film. Till historien hör att det inte varit helt ovanligt att skådespelare fått improvisera fram en scen på egen hand. I bästa fall har skådespelarna känt varandra och kunnat ’prata ihop sig’ i förväg. Något vi aldrig skulle tillåta i en våldsam scen. För vem skulle ge en kniv till skådespelare och be dem improvisera? I Malins arbete som intimitetskoordinator jobbar hon lika mycket med att säkerställa att skådespelarna känner sig trygga och säkra i sitt arbete med intima scener som att arbeta med att fördjupa berättandet av scenen genom koreografi.  Genom att skapa ett gemensamt språk, en tydlig struktur och metod kan vi gemensamt skapa trygga scener som bygger på transparens, samtycke och konstnärligt berättande.

Kursledare

Malin B. Erikson

Malin B. Erikson är Sveriges första intimitetskoordinator, pedagog i scenisk gestaltning och scenkonstregissör. Under perioden augusti 2019 och augusti 2020 har hon utbildat sig hos pionjär Ita O’Brien i London (Intimacy on Set) och ingår i dag i ett internationellt nätverk av intimitetskoordinatorer.
Malin driver sedan ett år tillbaka Intimitet på scen, TV och film som koordinerar och koreograferar intima scener för både stora och små produktionsbolag samt sprider kunskap om intimitet på scen, TV och film genom föreläsningar, workshops och samtal. 
Malin är även medgrundare till det nordiska samarbetet Nordic Intimacy Coordinators (nordicintimacy.com)


Hemsida: malinberikson.com/intimacy

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
10 nov 2020
Till:
15 dec 2020
Tid

Zoom-träffar:

17/11 kl 09.30-12.00 

27/11 kl 10.00-12.00 

15/12 kl 09.00-12.00 

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Malin B. Erikson
Målgrupp
För dig som är producent, regissör, skådespelare, casting director, skyddsombud eller annan profession som kommer i kontakt med intima scener.
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
OBS! Kulturakademin behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 500 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Antal platser
20 st
Plats
Online

Ansök senast
08 nov 2020

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.