fbpx Grundkurs i digital provfilmningsteknik och selftapes - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Grundkurs i digital provfilmningsteknik och selftapes



Kulturakademin i samarbete med Teateralliansen

Kursbeskrivning

Syftet med kursen är att du ska få en inblick i hur en casting director arbetar och om hur provfilmningsprocessen går till. På kursen får du tips om vad som är bra att tänka på inför en provfilmning och övningar som syftar till att ge dig träning i digital provfilmningsteknik.
Utöver detta ska kursen också ge dig verktyg till hur du på ett enkelt sätt gör ett selftape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollbesättaren tittar efter.
Målet med kursen är att du ska få en förståelse för hur en casting director arbetar och hur du som skådespelare bäst förbereder dig inför en provfilmning om det så sker digitalt eller i ett fysiskt möte. Målet är också att du ska få kunskap och redskap om hur du kan skapa ett användbart selftape.

Kursupplägg

  • 15 jan - Kursen startar med att du får ta del av en digital föreläsning om castingprocessen och casting directorns arbete samt hur du som skådespelare kan förbereda dig inför en provfilmning om det så sker digitalt eller i ett fysiskt möte.
  • Veckan efter tar kursledaren Moa Olsson kontakt med dig och bokar in dig för en digital provfilmning. I samband med detta skickas också provfilmningsscenen ut till dig samt en länk med inbjudan till provfilmningen via Zoom.
  • Efter genomförda provfilmningar bokas du in till ett samtal via Zoom där du får feedback på din provfilmning.
  • Parallellt med feedbacksamtalen får du också tillgång till nästa övning, scener till dina selftapes samt anvisningar om hur du ska skicka in dem.
  • Efter ditt feedbacksamtal ska du på egen hand spela in dina selftapes och en presentationsfilm.
  • När kursledaren fått in selftapesen och gått igenom materialet blir du åter kallad för ett nytt samtal via Zoom för feedback på dina selftapes samt ditt presentationsklipp.
  • Avslutande Q&A med alla deltagare.

Eftersom kursen är webbaserad sker den i valfri takt takt under en begränsad tidsperiod. Feedbacksamtal bokas direkt med kursledaren.

Kursledare

Moa Olsson

Moa Olsson är verksam som rollbesättare. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a. Hinsehäxan, Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Det mest förbjudna, Vår tid är nu.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 20-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även teaterproduktioner, reklamfilm, informationsfilm, dataspel mm. Läs mer på www.castingverket.se

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
15 jan 2021
Till:
15 mar 2021
Tid

Kursen sker online under perioden 15 januari-15 mars 2021.
Feedbacktider bokas individuellt med kursledaren.
Gemensam avslutande Q&A 15 mars kl. 13.00-14.00.

 

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Moa Olsson
Målgrupp
Professionella skådespelare som inte tidigare har någon vana av att göra egna selftapes
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
OBS! Kulturakademin behöver fakturera dig en frånvaroavgift på 500 kr om du uteblir utan att avanmäla dig senast 24 timmar innan aktiviteten startar.
Språk
Svenska
Antal platser
20 st
Plats
Online

Ansök senast
10 jan 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.