Om kursen
Praktisk info
Anmälan

FORUM FÖR SCENKONST: FINNS BARNTEATER UTAN EN BARNPUBLIK?

Andra delen i en seminarieserie i två delar


Högskolan för scen och musik

Beskrivning

I höstens Forum för scenkonst har det blivit dags att lyfta film och scenkonst för barn och unga. Under två tillfällen i höst utforskar vi vad barnkultur är ur ett vuxen- och barnperspektiv. Vad är ett barn och vad är konst? Hur kan barnens delaktighet utveckla konsten?

Kvällens samtal tar sin utgångspunkt i professionell scenkonst som vänder sig till en ung publik, och barns inflytande och delaktighet i konstnärliga processer.

I panelen sitter bland annat Yankho Kamwendo, skådespelare Regionteater Väst och Bronja Novak Lindblad, medlem i Big Wind. Moderator: Ida Kaivola, scenkonstkonsulent Kulturförvaltningen Göteborg.

Medverkande

Bronja Novak Lindblad

Bronja Novak Lindblad är utbildad vid London Contemporary Dance School och Main Dance Place under åren 1988–1992. Sedan 1993 har Bronja Göteborg som bas där hon sedan dess varit en del i utvecklingen av dansföreställningar för barnpublik i Sverige. Nu är hon etablerad i den fria gruppen Big Wind och tidigare även Embla dans & teater. Bronja har koreograferat för Regionteater Väst och även Theatre Royal, Bury St Edmund. Hon har sedan 1993 haft hela Sverige som sin arbetsplats och mött barnpublik från Kiruna till Ystad.

Yankho Kamwendo

Yankho Kamwendo är för närvarande skådespelare på Regionteater Väst. Han debuterade 2001 i rollen som Theo i Festival. Därefter medverkade han i barnprogrammet Lattjo Lajban och varit programledare i Barnkanalen sedan starten 2002 i programmet Tv-skeppet, sedan Bolibompa m.fl. 2006 gjorde Yankho en av rösterna i Ice Age 2 och året därpå spelade han huvudrollen som Lennart i TV-serien Leende guldbruna ögon. Yankho har medverkat i ett antal barn- och ungdomsföreställningar genom åren, t.ex. Elddopet på Riksteatern.

Maria Ulriksson

Maria Ulriksson är utbildad danspedagog på Dans och Cirkushögskolan och började sin karriär med att undervisa såväl hobbyelever, dansutbildningar och professionella utövare. Hon var bl.a huvudlärare på Stockholms Estetiska Gymnasium, hade tillval på Danshögskolan, samt har fungerat som mentor och konstnärlig handledare. Som dansare började hon som en del av Carrasco Dance Company 2009, lett av Mari Carrasco. 2011 fick hon anställning på Regionteater Väst där hon jobbat heltid sedan dess under koreografer såsom Helena Franzén, Martin Forsberg & Örjan Andersson. 2016 debuterade Maria som koreograf med verket ”Silent Disco” från 8 år och uppåt, som spelat över 60 föreställningar i regionen. Hon är nu aktuell med sitt andra interaktiva verk ”Magnet”, denna gång för 13-15år, som har premiär i början av november i år.

Moderator

Ida Kaivola

Ida Kaivola har arbetat inom barnkulturfältet sedan 2001, främst med scenkonst för barn och unga. Hon arbetar på Kulturförvaltningen sedan 2011 som scenkonstkonsulent för barn och unga.

Dela:
Datum
19 nov 2018
Tid

18.00-20.00

Aktivitet
Seminarium
Medverkande
Bronja Novak Lindblad, Yankho Kamwendo, Maria Ulriksson
Moderator
Ida Kaivola
Målgrupp
Alla intresserade
Övrigt
Begränsat antal platser (säkra din plats genom att anmäla dig så snart som möjligt). Till denna aktivitet görs ingen uttagning, du behöver dock anmäla dig för att få en plats.
Språk
Svenska
Plats
Högskolan för scen och musik
Fågelsången 1
412 56 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Anmäl senast
18 nov 2018

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Anmälan är stängd

Sista anmälningsdatum har passerat.