Producerat av Kulturakademin i samarbete med Musikcentrum Väst med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland
Är du frilansmusiker och vill ha fler verktyg för att nå ut bredare, bygga en lojal följarskara och engagera dina lyssnare på sociala medier?
Den här samtalsträffen ger dig konkreta strategier för att skapa en stark digital närvaro och maximera din räckvidd på plattformar som YouTube, Instagram, TikTok och andra kanaler. Tillsammans med två inspiratörer med kunskap om sociala medier och digitalt content får du tips kring hur du skapar engagerande innehåll, stärker relationen till dina lyssnare och bygger ett hållbart community kring din musik.
Delta i en inspirerande och givande diskussion där du får konkreta insikter och verktyg för att utveckla både din yrkesverksamma och personliga karriär som frilansande musiker och artist. Träffen hålls i en mindre grupp med max 11 deltagare, tillsammans med två inspiratörer - Veronica Odetunde och Erik Lindholm som leds av en moderator från Musikcentrum Väst.
Samtalet formas både av deltagarnas frågor och reflektioner samt de teman vi kommer att beröra under träffen
Den här samtalsträffen syftar till att ge frilansmusiker konkreta strategier och verktyg för att bygga en stark digital närvaro och engagera sina lyssnare på sociala medier. Genom att maximera räckvidden på plattformar som YouTube, Instagram och TikTok, får deltagarna möjlighet att nå ut bredare och skapa en lojal följarskara. Med hjälp av två inspiratörer med expertis inom sociala medier och digitalt content, får deltagarna tips om hur man skapar engagerande innehåll, stärker relationen till sina lyssnare och bygger ett hållbart community kring sin musik.
Målet är att deltagarna efter träffen ska känna sig mer rustade att skapa och underhålla en engagerad och lojal följarskara, ha konkreta insikter och nya arbetssätt för att öka lyssnarengagemanget och sprida sitt innehåll, samt förstå hur man planerar och producerar innehåll som fångar uppmärksamhet. Träffen fokuserar på att utveckla deltagarnas förmåga att använda sociala medieplattformarnas algoritmer till sin fördel och omvandla följare till aktiva lyssnare och supporters. Deltagarna får praktiska verktyg och inspiration för att utveckla både sin yrkesverksamma och personliga karriär som frilansande musiker och artist.
Kursen riktar sig i första hand till dig som arbetar som frilansmusiker.
Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.
Veronica Odetunde är en thai-nigeriansk, multifacetterad kreatör utbildad inom kommunikation i Los Angeles och kulturprojektledning på Kulturverkstan. Sedan 2017 har hon producerat evenemang, anordnat workshops, skapat med poesi, foto och film samt ställt ut sina verk på utställningar och festivaler. Veronica har också arbetat för att skapa rum för svarta personer, hbtqi+-communityt och kreatörer genom initiativ som eventserien BLACK OURSTORY, poesikontot Words by Weronica och de ideella föreningarna Layers of Creativity och Afroinstitutionen.
Hon började sin karriär inom PR och som copywriter i Los Angeles och har därefter haft en rad uppdrag som kommunikatör för bland annat Oceanen, Black Archives Sweden och GBG Mime Fest. Genom sina egna sociala mediekonton och som kreatör har hon samarbetat med verksamheter som Göteborgs Stadsmuseum, RFSL Newcomers, Kulturhuset Blå Stället, Partille Cup Culture Festival, Monki, Röhnisch, Ellos och Axel Arigato.
I dagsläget arbetar Veronica som copywriter på Weekday, är verksam som projektledare och kreatör inom Layers of Creativity samt tar uppdrag som doula.
Erik Lindholm var en av grundarna till Arvikafestivalen. Han har arbetat större delen av sitt liv i gränslandet mellan upplevelser och teknik. Som VD för Tickster AB var han med och byggde upp Sveriges största biljettsystem. Hans senaste projekt, MarketHype, är sprunget ur övertygelsen om att evenemangsbranschen kan, och måste flytta fram positionerna när det gäller digital marknadsföring. MarketHype används av mer än 200 arrangörer från hela Norden, t.ex. GöteborgsOperan, Got Event, Pustervik, FKP Scorpio, Live Nation, Göteborgs Symfoniker m.fl.
MarketHype is the audience development platform for the event and hospitality industries. We help our customers utilize effective communication to define, expand, and sustain engaged audiences.
Sara Aldén är en jazzsångerska och genusvetare och som kompositör har hon rötter i svensk folkmusik. Utöver sin roll som projektledare på Musikcentrum Väst är hon också engagerad i föreningen IMPRA för att verka för ett jämlikt och jämställt musikliv inom jazz och improvisation. Genom sitt musikerskap har hon stor erfarenhet av att boka spelningar och turnéer, både nationellt och internationellt, samt att driva och genomföra olika projekt. Sara debuterade 2022 med den kritikerrosade EP:n "A Room of One's Own" och släppte sitt första fullängdsalbum "There Is No Future" i mars 2024. För den skivan vann Sara en Grammis 2025 för Årets Jazz och hon har samarbetat med musiker som Nils Landgren, Malin Wättring och Martin Sjöstedt, samt skrivit musik för Bohuslän Big Band och Göteborg Wind Orchestra. Sara har mottagit Fredrika Bremer-stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens lokala stipendier.
Registrering:
08:45 - 09:00
Samtal med inspiratörer:
09:00 - 12:00
Gemensam lunch för er som vill stanna kvar (lunch betalas själv av deltagaren):
12:00 - 13:00
Sista ansökningsdatum har passerat.