fbpx Streamingteknik (självstudier) - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Streamingteknik (självstudier)

En webbkurs du gör helt på egen handKursen är producerad av Kulturakademin i samarbete med Qtech. Aktiviteten är delfinansierad av Regionutvecklingsnämnden, Västra Götaland, inom ramen för projektet Det livslånga lärandet i en digital miljö.

Beskrivning

Det finns idag flera vägar till att streama (direktsända) sitt filmade material. Denna kurs går igenom ett flertal av de val och möjligheter du ställs inför. Kursen har en grundläggande del och en fördjupande del och vänder sig till både nybörjare som knappt har streamat tidigare, men också till dig som har hållit på ett litet tag.

Kursen innehåller 132 minuter videomaterial och ett flertal länkar till program och annat material. I denna kurs finns inga direkta övningar. Men vi rekommenderar att du lägger tre dagar på eget arbete med att omsätta det du lärt dig i praktiken och prövar dig fram. 

SÅ HÄR FUNGERAR WEBBUTBILDNINGEN

Den här utbildningen bygger helt på egenstudier, i form av video, bilder, text, länkar och frågor. Du går igenom innehållet i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du kan även pausa kursen och återkomma senare.

 

Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Erik Bergstrand, erik@kulturakademin.com.

Kursledare

Kursledare: Timmy Qvarnström

Timmy Qvarnström grundade QTECH 2005 vid 17 års ålder istället för att studera klart gymnasiet, och har sen dess haft en två-delad karriär. Både som Ljustekniker inom livemusik och Sysadmin/nätverkstekniker med fokus på rörlig media/streaming. Timmy har fokuserat på själva dataöverföringsdelen av streaming då det ligger nära till hands med läran om datanät. Han har specialiserat sig på projekt som normalt sett inte förväntas kunna gå att genomföra, som t.ex direkt från en tunnelborrmaskin 4 km in i ett berg.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
18 nov 2021
Till:
30 jun 2024
Tid

Eftersom kursen bygger på självstudier, antar vi ansökningar allt eftersom de kommer in om de uppfyller våra grundkriterier.

När du blivit antagen bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet. Kursen sparas även i din profil så att du kan gå den hur många gånger du vill.

Aktivitet
Självstudier
Kursledare
Timmy Qvarnström
Målgrupp
Du som önskar få baskunskaper i streaming. Möjlighet till fördjupning ingår i kursmaterialet.
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Språk
Svenska
Plats
Webben

Online
Ansök senast
16 jun 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.