fbpx Mikrokurs i Mötet med en ung publik (självstudier) - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Mikrokurs i Mötet med en ung publik (självstudier)Kulturakademin i samarbete med Regionteater Väst

Kursbeskrivning

Jobbar du med scenkonst för barn och unga? 
I den här mikrokursen får du veta mer om mötet med den unga publiken och vilka utmaningar som kan möta dig både före, under och efter en föreställning. I mottagandet, på scenen eller till exempel när klassrummet blir en teaterscen med en  icke ”frivillig” publik. Saker kan uppstå där och då som du inte har kunnat planera in. Tänk igenom innan vilka förväntningar du har på publiken, om och hur du vill interagera med den, om det ska ingå efterföljande samtal och om du i förväg behöver ta fram lärarmaterial.
Syftet med kursen är att du ska få en inblick men även fördjupade kunskaper i hur det är att möta en ung publik, både på egen scen och på turné. Målet är att du efter den inspelade föreläsningen, samt det extramaterial som ingår i kursen, ska vara väl förberedd i mötet med barn och unga.

Danspedagogen Ulrika Liljedahl och dramapedagogen Helena Wilén från Regionteater Väst har båda stor kunskap om möten med en ung publik och delar i den här mikrokursen med sig av sina tankar och erfarenheter kring vidgat deltagande, samt ger praktiska och användbara tips. Regionteater Väst är en scenkonstinstitution som har lång erfarenhet av dans- och teaterproduktioner för enbart barn och unga.  

Kursen består av en filmad föreläsning* på 23 minuter om mötet med en ung publik med Ulrika Liljedahl och Helena Wilén. 

*Föreläsningen har tidigare varit ett delmoment i Kulturakademins kurs "Gör turné till succé".

 

Kursledare

Ulrika Liljedahl och Helena Wilén

Ulrika Liljedahl är utbildad pedagog på Danshögskolan, Stockholm. Hon är verksam som dansare och pedagog sedan 1989. Hon är sedan 2013 anställd på Regionteater Väst som repetitör för dansensemblen. Ulrika arbetar också med Dans för Parkinson och Dansa utan krav – dans för unga tjejer med psykisk ohälsa. Från och med 2021 kommer Ulrika, tillsammans med Helena Wilén, att ansvara för den scenkonstpedagogiska verksamheten på teatern.

Helena Wilén är auktoriserad dramapedagog RAD. Hon har arbetat på Regionteater Väst sedan 2012, och är utbildad på Ljungskile Folkhögskola 1994-96. Helena ser människors olikheter som en tillgång, och är intresserad av att utforska det mellanmänskliga. Hon har i sitt arbete på teatern fokus på kontaktytan mellan scenkonst och publik, samt tillgängligheten för barn och unga till konst och kultur.

Foto: Josef Götherskjöld 

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
28 okt 2021
Till:
30 jun 2022
Tid

Eftersom kursen bygger på självstudier, antar vi ansökningar allt eftersom de kommer in om de uppfyller våra grundkriterier.

När du blivit antagen bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet. Kursen sparas även i din profil så att du kan gå den hur många gånger du vill.

Aktivitet
Självstudier
Kursledare
Ulrika Liljedahl och Helena Wilén
Målgrupp
Du som arbetar med scenkonst
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Antagningarna till kursen sker löpande under perioden.
Språk
Svenska
Plats
Online

Online
Ansök senast
26 jun 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto