fbpx Framtidens scenkonst? - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Framtidens scenkonst?

– föreläsning, workshop och individuell coachning med Sofie MarinKursen är producerad av Kulturakademin med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och Region Halland

Röster från tidigare deltagare:
"Sofie är en fantastisk lärare, upplägget var jättebra, informationen var relevant och värdefull. Bästa onlinekursen jag tagit del av!"
"Så mycket relevant och inspirerande innehåll & kunskap. Jag gillade att det var så väl utnyttjad tid där Sofie använde varje mening till att dela med sig av värdefulla kunskaper och erfarenheter. Hon var också så väldigt engagerad och inspirerande! Högsta betyg till henne utan tvekan!"
"Väldigt proffsig kurs med Sofie Marin som levererar mängder av matnyttig info på ett engagerat och inspirerande sätt!"
"Tycker jag har gått många kurser, men den här var den bästa och mest inspirerande med många handfasta tips. En otroligt bra kurs!"

 

Kursbeskrivning

I denna kurs får du under en halvdag en framtidsföreläsning om vad som är på gång om immersiva och högteknologiska framsteg inom scenkonstområdet, för att sedan under en efterföljande halvdag delta i en gruppworkshop med övriga deltagare. Dessutom får du en timmes egen individuell coachning med kursledaren Sofie Marin.
Syftet med kursen är att konkretisera det som ofta blir abstrakt när det gäller teknik och framtidsspaningar, och att du får en personlig och skräddarsydd coachning anpassad efter just dina behov. Målet är att du lämnar kursen med ny kunskap för konkret handling.


Innehåll

Dag 1 - interaktiv föreläsning med Sofie Marin

 • Spaning om framtiden, varför är det viktigt?
 • Spaningar med exempel från scenkonstområdet.
 • Hemuppgift till dag 2: Vad känns relevant för dig och hur skulle en framtida satsning kunna se ut?

Dag 2 - workshop

 • Workshop i grupp där möjlighet finns att utbyta och djupdyka ner i olika scenarier inom scenkonst och utforska dem tillsammans, samt brainstorma med varandra i rundabordssamtal under vägledning från kursledaren.
 • Identifiera vad du behöver och vad du kan göra för att komma vidare och ta nästa steg.
 • Konkretisera en egen plan säsongen 24/25 med åtgärdspunkter, samt sätta upp mål för att kunna integrera planen i din verksamhet.
 • Du kommer under workshopen få en ifyllnadsbar säsongsplan 2024/25 för att börja planera in VAD du vill göra och till NÄR. Denna plan ligger sedan som underlag till din individuella coachning med kursledaren där du får berätta om insikter, reflektioner och tankar framåt.

  + en timmes individuell coachning


Vem kan söka?

Professionellt yrkesverksamma inom scenkonstområdet.


Viktigt att veta!

 • OBS! I motiveringen i din ansökan, ange vilken framtida teknik du är mest intresserad av, t ex AI, web3/metaverse, VR/AR etc
 • Om du blir antagen till kursen får du en inloggning till Kulturakademins lärplattform Learnster, där allt kursmaterial finns samlat
 • Kursen är kostnadsfri men vid sen avbokning debiteras du en frånvaroavgift på 500 kr


Frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta Sassa Wickman, sassa@kulturakademin.com.

 

Kursledare

Sofie Marin

Sofie Marin, grundare och VD för Arts Dynamics, har sin bakgrund inom scenkonst- och musikområdet (från bland annat Dramaten, Kungliga Operan, Folkoperan, Malmö musikteater och STIM) och är kulturstrateg, rådgivare och konsult. Sofie hjälper kreativa frilansare, företagare och entreprenörer inom konst och kultur att digitalisera, marknadsföra och växa. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare och moderator med mångårig chefs- och ledarerfarenhet inom kulturella och kreativa branscher i Sverige och internationellt. Sofies specialitet är gränslandet mellan konstnärskap, företagande, digitalisering och ny teknologi.
Läs mer om Arts Dynamics här: www.artsdynamics.com.

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
14 aug 2024
Till:
15 aug 2024
Tid

Via Zoom kl. 13.00-17.00 (inklusive pauser) båda dagarna

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Sofie Marin
Målgrupp
Professionellt yrkesverksamma inom scenkonstområdet
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Ansökningar antas löpande under juni (semesterstängt under juli). Sista ansökningsdag: 1 augusti
Språk
Svenska
Plats
Online

Online
Ansök senast
01 aug 2024

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Logga in för att ansöka

För att ansöka till den här aktiviteten behöver du ha en profil på Kulturakademin.

Logga in

Skapa en profil

Skapa profil/konto