fbpx Feedback i manusprocessen med Johanna Koljonen - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Feedback i manusprocessen med Johanna Koljonen

Ett digitalt seminarium om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken



Seminariet produceras av Kulturakademin och ligger som en av flera programpunkter under Storytelling Days 2022

Beskrivning

Manusprocesser involverar alltid feedback, vilket kan kännas som en paralyserande mardröm – eller som en eufori av kollektiv kreativitet. Källorna för feedback är dessutom många – medförfattare, producenter, regissörer, samarbetspartners, beställare, finansiärer – och kan ske genom hela den kreativa processen. Men trots att feedback är centralt i arbetet är formerna för den sällan strukturerad, och förmågan att ge och ta feedback beskrivs sällan i termer av professionell kompetens. Men det ska vi göra här!

Möt Soni Jörgensen (manusförfattare), Peter Zell (SVT), Josefine Tengblad (Producer & Co-Founder / Nordic Drama Queens AB) och Christopher Haug (HBO), med tunga erfarenheter som författare, dramaturger och beställare, i ett samtal med Johanna Koljonen om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken. Gästerna berättar om sina erfarenheter av att ge och ta feedback i olika typer av manusprocesser i olika produktionsmiljöer, och samtalar om utmaningar och förändringar.

Program:

12.30 - 15.00 (Förinspelade intervjuer med samtliga medverkanden)

Uppgift: Titta igenom de fyra intervjuerna och förbered frågor till panelsamtalet

15.00 - 16.30 (Panelsamtal över zoom "Feedback i manusprocessen")

OBS: Då vi precis beslutat att genomföra aktiviteten helt digitalt kommer vi uppdatera beskrivningen med ny viktig information så snart vi har den klar. Vi ber om ert tålamod och hoppas på er förståelse då situationen är som den är. 

OBS: Till detta seminarium ansöker du om en plats hos Kulturakademin. För mer info om Storytelling days samt övriga programpunkter klicka här: https://film.lindholmen.se/event/goteborg-storytelling-days-31-jan-1-feb

 

Medverkande

Head of Drama Series Development Nordic på HBO Max: Christopher Haug

Christopher Haug är en av Norges mest erfarna tv-manusförfattere. Han har varit en viktig och drivande kraft för att lyfta nivån av norsk tv-drama genom sin tidigare ställning som dramachef på TV2. Som frilansande manusförfattare har Haug arbetat med olika serier hemma och utomlands. Han har både utvecklat, skrivit, varit konsult och författare. Han har suttit i Styrgruppen för Seriedagarna och varit styrelseledamot i Nordiska film- och TV-fonden. 2019 belönades han med ”Håndtrykket” av Norska Dramatikerförbundet för sina insatser för norsk dramatik och satsning på norska TV-serier.

Christopher Haug arbetar idag som Head of Drama Series Development Nordic på HBO Max.

Manusförfattare: Soni Jörgensen

Soni Jörgensen skriver manus för film och TV och har även skrivit manus tillsammans med Josef Fares till det prisbelönta datorspelet “It Takes Two”. Spelet vann “gaming Oscar” på The Game Awards för Game of the Year 2021”. Hon är utbildad som manusförfattare och dramaturg på University of Southern California och har lång erfarenhet av att både ta emot och ge feedback.

www.sonijorgensen.com

Foto: Kiefer Lee

Projektledare/Exekutiv producent och manusredaktör på SVT: Peter Zell

Peter Zell arbetar som Projektledare/Exekutiv producent och manusredaktör på SVT. Han har arbetat med Bonusfamiljen, Deg, 30 grader i februari, Saltön och Hashtag. Han startade på Riksteaterns dramaturgiat och arbetade på fria teatergrupper och institutionsteatrar innan han gick över till TV.

Producer & Co-Founder / Nordic Drama Queens AB: Josefine Tengblad

Josefine Tengblad, född 1978, har arbetat med produktioner som Lars von Triers "Dogville" och "Manderlay". Hon har även arbetat på produktionsbolaget Yellow Bird med 23 långfilmer om den svenska kriminaldetektiven "Wallander" baserade på Henning Mankells bästsäljande böcker. 2010 startade hon sitt eget produktionsbolag Lebox Production där hon producerade långfilmen "Kyss Mig", delvis baserad på hennes eget liv. Josefine belönades med Lorenspriset som bästa producent 2011 vid Göteborgs internationella filmfestival.

Vid 34 års ålder blev Josefine Dramachef på TV4, och dess SVOD-tjänst CMore. Kanalens senaste originaldramaserier inkluderar Fartblinda (Blinded), Hamilton, Ture Sventon, Tunn is (Thin ice) (nominerad till publikpris på Series mania 2020), thriller Top dog (nominerad i Cannes-serien 2020 och vinnare för bästa musik ), Agatha Christies Sven Hjerson och Knutby. I september 2021 slutade Josefine sitt jobb som Dramachef på TV4/CMore och startade sitt egna produktionsbolag Nordic Drama Queens tillsammans med två Line Skyum Funch och Sandra Harms. Det nya skandinaviska produktionsbolaget backas av Endeavour Content och kommer att fokusera på att utveckla och producera högkvalitativa serier för den lokala- och global marknaden.

Moderator

Johanna Koljonen

Johanna Koljonen (Participation Design Agency) är strategisk rådgivare, upplevelsedesigner och medieanalytiker, och skriver den årliga Nostradamusrapporten om film- och tv-branschens framtid för Göteborg Filmfestival. Hon föreläser internationellt om förändringar i mediabranschen samt om deltagarkultur och narrativ design. Hon har en bakgrund i public service-medier och kulturjournalistik, och sitter i styrelsen för Svenska Filminstitutet.

Dela:
Skriv ut
Datum
01 feb 2022
Tid

Utifrån rådande omständigheter har vi beslutat att genomföra seminariet helt digitalt den 1:e feb 12.30-16.30.

Det possitiva är att vi kommer att kunna anta många fler än tidigare planerat och du kan ta del av det oavsett vart du befinner dig geografiskt.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Aktivitet
Seminarium
Medverkande
Christopher Haug, Soni Jörgensen, Peter Zell, Josefine Tengblad
Moderator
Johanna Koljonen
Målgrupp
Producenter, manusförfattare, dramaturger, regissörer samt beställare som ger och tar emot feedback i sitt arbete
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
Då seminariet nu planeras att genomföras helt digitalt kan du ta del av det oavsett vart i landet du befinner dig. Vi uppdaterar beskrivningen inom kort med mer info.
Språk
Svenska, Norska
Antal platser
100 st
Plats
Online över Zoom

Online
Ansök senast
25 jan 2022

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Miljö- och regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen samt Region Halland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.