fbpx Fascia Flow® fördjupning - Kulturakademin
Om kursen
Praktisk info
Ansökan

Fascia Flow® fördjupningKulturakademin i samarbete med Dansalliansen och Danskompaniet Spinn.

Kursupplägg

Som en fördjupning av den tidigare grundkursen i Fascia Flow® fortsätter vi nu det fysiska utforskandet av olika rörelsekvaliteter med utgångspunkt från fascia. Det är något vi kan kombinera i oändlighet, och även reflektera över den egna tanken. Vad har jag för förutfattad mening om vad min kropp klarar av, eller hur den känns?
I vissa fall kan gamla skador och smärtmönster påverka och hindra oss från att få tillgång till kroppens faktiska resurser idag. Detta skiljer sig från akuta skador som vi behöver handskas med på ett annat sätt, dessa skillnader fortsätter vi utforska från grundkursen. Vi jobbar även vidare med att påverka kroppens sensorik genom stimulering av olika mekanoreceptorer och odlar djupare kroppskännedom och ett rikare rörelseuttryck.
Syfte och mål med kursen är att fortsätta utveckla proprioception och interoception och skapa en adekvat kroppsuppfattning. Att ha möjlighet att implementera nya sätt att träna kroppen för att rehabträna efter skada eller prehabträna för en mer hållbar och hälsosam kropp.

Observera att du för att kunna söka kursen, tidigare ska ha deltagit i Fascia Flow® för dansare/skådespelare via Kulturakademin (2018 eller 2020).

VIKTIG INFO!
Kursen genomförs online via Zoom. Om rådande omständigheter och restriktioner förändras genomförs kursen istället fysiskt. Då är max antal deltagare 12.


Foto: AnnaCarin Isaksson 

 

Kursledare

Liselotte Reivén

Liselotte Reivén har arbetat med fokus på kroppens bindväv, vår fascia, på olika sätt under ca 25 år. Dels som kroppsterapeut, men även via pilatesträning och dansundervisning. Hon är utbildad på Danshögskolan och Axelsons och är certifierad pilatesinstruktör från STOTTpilates.
Under det egna konceptet Fascia Flow® utforskar Liselotte hur den nya forskningen kring fascia kan integreras med ett mångfacetterat sätt att röra sig. Dansarens/artistens kropp är utgångspunkten i denna kurs där estetiskt uttryck flätas ihop med kunskap om hur vi bygger upp vår fascia på ett sätt som skyddar mot skador och överbelastning.

För mer info om Liselottes verksamhet, se www.movementcenter.se.


Foto: AnnaCarin Isaksson 

Dela:
Skriv ut
Datum
Från:
02 feb 2021
Till:
09 mar 2021
Tid

10.00-11.30 följande datum:

2, 9, 16, 23 februari och 2 och 9 mars

Aktivitet
Webbkurs
Kursledare
Liselotte Reivén
Målgrupp
Du som tidigare deltagit i Fascia Flow® för dansare/skådespelare via Kulturakademin (2018 eller 2020)
Förkunskaper
Att du motsvarar våra antagningskriterier. Läs mer
Övrigt
VIKTIG INFO! Kursen genomförs online via Zoom. Om rådande omständigheter och restriktioner förändras genomförs kursen istället fysiskt. Då är max deltagarantal 12.
Språk
Svenska
Plats
Online eller Danskompaniet Spinns studio
Järntorget 7, 1 tr
413 04 Göteborg
Karta (nytt fönster)
Ansök senast
19 jan 2021

Kulturakademins aktiviteter är i de flesta fall kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Ansökan är stängd

Sista ansökningsdatum har passerat.